Otac mladog srpskog hakera koji je radio na webstresseru: ''Dobivao je sitne pare''

Otac jednog od pomagača hakera iz Hrvatske koji je uhićen ovog tjedna, progovorio je za srpske medije. Tamošnji mediji također otkrivaju koliku je ocjenu mladi pomagač iz Srbije imao iz školskih predmeta vezanih upravo za programiranje.

I.D. | 28.04.2018. / 18:44

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) (Foto: Guliver/Thinkstock)

Otac 19-godišnjeg hakera iz Prokuplja u Srbiji koji je uhićen u jednoj od najvećih međunarodnih akcija protiv cyber kriminala, kaže da je njegov sin godinama programirao "nešto za tog Hrvata", ali da nije imao lošu namjeru.

Srpski tinejdžer uhićen je zajedno s 21-godišnjakom iz Rume. Njih su dvojica osumnjičeni da su bili administratori servisa "WEBSTRESSER", hakerske grupe koja je po narudžbi klijenata srušila čak četiri milijuna sajtova diljem svijeta.

Otac devetnaestogodišnjaka kaže da je u šoku otkad mu je sin uhićen. ''U rasulu sam. To što je još kao klinac programirao nešto za tog Hrvata i dobivao neke sitne pare, ne znači da bi trebalo dijete sotonizirati. On je čak provjeravao sigurnost nekih naših stranica ranije i slao im mailove da ih upozori na propuste u sigurnosti. Osobno mi se time pohvalio'', ispričao je njegov otac, piše Blic.

''On je vrlo pošten i nema lošu dušu'', dodaje.

Tinejdžer je do prije mjesec dana bio učenik četvrtog razreda Tehničke škole "15. maj" u Prokuplju, ali je zbog velikog broja izostanaka, više od 300, prešao na izvanredno školovanje. Iz stručnih premeta Programiranje i Računarske mreže imao dvojke.

Njegovi školski kolege kažu da je bio "zaluđen kompjuterima", ali ih je šokirala vijest da je uhićen. ''On ima 'kliker' za tehniku, posebno kompjutere, ali to je za njega sve bila igra i zabava. Po cijele je dane 'visi'o na internetu, skidao neke fore, istraživao. Nije krio da je opsjednut kompjuterima, ali tko bi rekao da je bio na čelu neke međunarodne bande'', čudi se mladićev poznanik iz Prokuplja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti