Otkazano predavanje Jacka Gutmanna "Pripovijedanje u videoigrama kao način nošenja s traumom"

Path Out možda izgleda poput dobrih starih japanskih RPG-ova, ali njezina se radnja ne odvija u svijetu fantazije, već se vrti oko stvarnog bijega iz Sirije usred razornog građanskoga rata.

Martina Čizmić | 24.10.2022. / 17:33

Jack Gutmann (Foto: ZFF)

 Nažalost, zbog bolesti predavača i nemogućnosti da dođe u Zagreb, ZFF otkazuje predavanje „Pripovijedanje u videoigrama kao način nošenja s traumom“ Jacka Gutmanna, koje se trebalo održati u utorak 25. listopada u 15 sati na Akademiji dramske umjetnosti.

Podsjetimo, Gutmann, sirijski umjetnik u izbjeglištvu, sudizajner i protagonist igre Path Out, trebao je održati predavanje „Pripovijedanje u videoigrama kao način nošenja s traumom“ na kojem je trebao govoriti o tome kako su došli do šire publike unatoč skromnom budžetu te o razlozima neuspjeha igre na komercijalnom tržištu. Trebao je otkriti i kako je unatoč tome igra pridonijela nastanku i rastu malog nezavisnog studija.

Igra Path Out na jedinstven i kreativan način vodi igrače kroz priču o Jackovom bijegu iz Sirije, kada je imao tek 18 godina. Path Out možda izgleda poput dobrih starih japanskih RPG-ova, ali njezina se radnja ne odvija u svijetu fantazije, već se vrti oko stvarnog bijega iz Sirije usred razornog građanskoga rata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti