Otkrijte grešku u Androidu i možete dobiti do 200 tisuća dolara

Google je povećao nagrade za pronalazak sigurnosnog propusta u Androidu s 50 na 200 tisuća dolara.

Martina Čizmić | 05.06.2017. / 17:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je objavljeno kako je malware Judy zarazio više od 36,5 milijuna Android uređaja, u Googleu su odlučili otvoriti sezonu lova na sigurnosne propuste.

Osoba koja otkrije kritični propust u Android sustavu koji bi mogao ugroziti velik broj uređaja, a onda i korisnika, mogla bi dobiti do 200 tisuća dolara (1.3 milijuna kuna).

Nagrada se odnosi na pronalaženje propusta u TrustZone (tehnologiji povezanoj s čipovima koja osigurava da su biometrički podaci i naredbe za pokretanje uređaja spremljeni na sigurno) ili VerifiedBoots (softverski dio koji osigurava da je operativni sustav onakav kakvog ga je proizvođač instalirao).

Google je program nagrađivanja za pronalazak sigurnosnih propusta pokrenuo prije dvije godine, no tada je najviša nagrada iznosila samo 50 tisuća dolara (328 tisuća kuna).

Slične programe imaju i druge tehnološke tvrtke poput Applea, Facebooka i Microsofta koje su tijekom godina isplatile milijune dolara u nagradama.

Nagađa se kako bi Google mogao još povećati nagrade za pronalaženje propusta u Androidu, ukoliko se otkrije još neki kritični sigurnosni propust.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti