Otkrijte kako su, korak po korak, nastali torba Baggizmo i pametni novčanik Wiseward

Podsjetimo, Baggizmo je jedini startup s područja nosive tehnologije iz Hrvatske koji se probio na američkom Kickstarteru, a čiji su dizajn i integrirana tehnologija u cijelosti razvijani u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 05.06.2018. / 19:01

Pametni novčanik Wiseward i torba Baggizmo (Foto: Baggizmo) (Foto: Baggizmo)

Rijetko imamo priliku vidjeti kako nastaje neki proizvod – od same ideje preko dizajna do konačnog proizvoda. No domaći startup Baggizmo odlučio je napraviti izložbu i razotkriti kako je nastala torba za nošenje gadgeta Baggizmo i pametni novčanik Wiseward. 

U galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu, na izložbi "Baggizmo 2015. – / Making Of", autorice izložbe Izvorka Jurić, brend-menadžerica i voditeljica dizajna pri razvoju proizvoda u Baggizmu, te Kristina Volf, jedna od produkt-dizajnerica torbe i dio razvojnog tima pametnog novčanika, pokazat će zašto je Baggizmo projekt kojemu je na zadnjoj bijenalnoj izložbi dodijeljena nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za Najbolji cjeloviti projekt tijekom 2015. i 2016. godine.

Izložba se otvara 6. lipnja u 20 sati, a ostaje otvorena sve do 26. lipnja 2018. godine.

Podsjetimo, Baggizmo je jedini startup s područja nosive tehnologije iz Hrvatske koji se probio na američkom Kickstarteru, a čiji su dizajn i integrirana tehnologija u cijelosti razvijani u Hrvatskoj. Posjetitelji će moći vidjeti prve prototipove torbe Baggizmo i pametnog novčanika Wiseward, kako je tekao razvoj pojedinih elemenata proizvoda i kako su Kickstarter kampanje utjecale na njihov razvoj i proizvodnju.

Puno radimo. Možda zato što smo bili uporni, nismo odustajali pred preprekama, a kad je bilo najteže ili se činilo da za neki izazov nema vidljivog rješenja, uspjeli smo ostati pozitivni i fokusirani na to da trebamo ići dalje. Naša je sreća i što imamo Ladislava Jurića, osnivača i voditelja projekta Baggizmo. On je glavni motivator i nikad ne odustaje. U smislu vođenja, financiranja, pronalaska suradnika, dobavljača, uvijek će naći neko rješenje i neće nam dati da odustanemo ili stanemo, kaže Izvorka Jurić o tome kako su uspjeli ostvariti tako brzi razvoj u hrvatskim uvjetima.

 

Baggizmo ovom prilikom najavljuje i razvoj dvaju novih proizvoda koje planiraju plasirati tijekom 2019. godine, a na izložbi će prikazati i isječke iz dokumentarnog filma o projektu Baggizmo, čija se premijera planira za ovu jesen. Film je sniman proteklih godinu dana, a zorno će predstaviti primjer funkcioniranja jednog startupa kroz priču o stvaranju proizvoda Baggizmo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti