Otkrijte sve "tajne" FER-a: Razgovarajte s robotima, osjetite udar munje, borite se svjetlosnim mačevima...

Posjetitelji će se moći pokušati pobijediti umjetnu inteligenciju u Pongu te zaigrati pub-kviz.

Martina Čizmić | 20.11.2023. / 13:37

Dan otvorenih vrata FER-a (Foto: FER)

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu u subotu, 25. studenoga 2023., organizira Dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani, a prvenstveno maturanti, od 10 do 16 sati mogu otkriti što se to na FER-u radi, čime se bave njihovi studenti i profesori, ali i staviti se u ulogu znanstvenika. 

Brojni FER-ovi zavodi predstavit će čime se bave, kao i mehanička računala, igricu FERillaz, tablete s igricama za niže uzraste, radionicu robotike, mikroskop za promatranje svijeta mikroelektronike i nanoelektronike, kao i mogućnosti mobilnosti studenata u smislu putovanja i studiranja u drugim zemljama. Kao suosnivač, FER će predstaviti i nove studijske programe Primijenjene kognitivne znanosti, Biomedicinskog inženjerstva i Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora.

Posjetitelji će se moći okušati i u razgovoru s robotima, boriti se svjetlosnim mačevima, urlati u gluhoj komori, uroniti u virtualnu stvarnost, osjetiti udar munje, pobijediti umjetnu inteligenciju u Pongu i zaigrati pub-kviz.

Kako je izgledalo proteklih godina i što možete očekivati ove, možete pogledati u kratkom videu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti