Nije trebalo dugo čekati na prvi bug u novom iOS 7, 36-godišnji Španjolac Jose Rodriguez otkrio je sigurnosni propust, a Apple je najavio promptno „krpanje“...

Radi se o lockscreenu, kojega je ovaj vojnik sa Kanara lako, brzo i jednostavno „probio“ i dokazao kako to može napraviti gotovo svatko. Nakon "ulaska", potencijalni uljez dobija pristup fotogorafijama, a kako se one mogu dijeliti putem emaila, Twittera, Facebooka, Flickra i slično, automatski su u opasnosti i ti računi vlasnika uređaja.

Andy Greenberg, koji radi za Forbes, simulirao je ovaj sigurnosni problem na iPhone 5 sa iOS 7 i bez prevelikih poteškoća je „hijackirao“ iPhone. Trenutačno nije potvrđeno je li ovaj sigurnosni propust moguć i na novim verzijama iPhone 5C i iPhone 5S, no vlasnici starijih modela svakako moraju pripaziti.

Ekspresno su se javili i iz Applea, njihova je glasnogovornica Trudy Muller izjavila za AllThingsD „Naša kompanije korisničku sigurnost tretira kao jednu od najvažnijih stavki, svjesni smo ovog problema i nastojat ćemo što prije izdati nadogradnju softvera koja će otkloniti bug“. Do tada, korisnicima se preporuča da onemoguće pristup Control Center postavkama preko lockscreena kako bi anulirali eventualnu mogućnost problema.