Otkrivene NOVE opcije: Sada znamo gotovo SVE o iPhoneu 6!

Još je malo ostalo do predstavljanja novih modela Appleovih telefona, a svakim danom objavljuju se nove glasine oko opcija koje bi iPhone 6 i prvi Appleov phablet trebali imati

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.08.2014. / 08:58

Otkrivene NOVE opcije: Sada znamo gotovo SVE o iPhoneu 6!

Kako se bliži datum predstavlja novog modela (ili novih modela) iPhonea, na internetu se objavljuje sve više glasina oko opcija ovog telefona pa tako već sada 'znamo' većinu stvari koje će imati iPhone 6. Očekuje se da će Tim Cook ovaj telefon predstaviti na konferenciji u San Franciscu 9. rujna, a postoji mogućnost da istog dana predstavi i prvi Appleov phablet koji bi u kratko vrijeme mogao osvojiti tržište hibridnih uređaja između pametnih telefona i tableta.

Posljednje informacije vezane uz ove telefone odnose se na kameru i rezolucije ekrana – na stranicama BGR-a tako su objavljene slike prema kojima bi kamera iPhonea 6 trebala biti blago isturena (između 0.67mm i 0.77mm). Također, ista slika 'otkriva' da je kodno ime za iPhone 6 N56, dok je kodno ime za njihov phablet N61. Što se samog ekrana tiče, sve glasine govore kako će dijagonala ekrana klasičnog iPhonea iznositi 4,7 inča, a phableta 5,5 inča. S obzirom na povećanje dijagonale, sigurno je da će se povećati i rezolucija ekrana te nove informacije objavljene na stranici 9to5Mac govore da će oba modela imati istu rezoluciju (dakle, i različitu gustoću piksela) od 828x1472 piksela. Osim većeg ekrana, novi model Appleovog telefona trebao bi imati i velika poboljšanja 'ispod haube' – novi i puno brži A8 procesor, bolju grafiku, brži LTE, podršku za NFC te poboljšanu kameru s nekim novim mogućnostima (rezolucija kamere vjerojatno će ostati 8MP).

Novi iPhone radit će i na novoj verziji Appleovog mobilnog operativnog sustava iOS 8 koja će uskoro postati dostupna i vlasnicima starijih modela Appleovih telefona. Sve službene informacije saznat ćemo 9. rujna, a do tada očekujemo objave novih glasina i fotografija Appleovih telefona, ali i dodatno povećanje cijene Appleovih dionica koje, u iščekivanju iPhonea 6 i phableta, ponovno obaraju rekorde. 

Foto: BGR

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti