Otkrivene računalne specifikacije za korištenje Oculus Rifta

Početkom sljedeće godine na policama tržišta trebao bi osvanuti Oculus Rift VR, odnosno finalna verzija ovog proizvoda. Osim informacije o...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 18.05.2015. / 10:59

Otkrivene računalne specifikacije za korištenje Oculus Rifta

Početkom sljedeće godine na policama tržišta trebao bi osvanuti Oculus Rift VR, odnosno finalna verzija ovog proizvoda. Osim informacije o planiranom lansiranju na tržište, tehnički direktor tvrtke Atman Binstock, objavio je i preporučene PC specifikacije koje će omogućiti lagodno igranje pomoću ovih naočala.

Spominje se ekvivalent Intel i5-4590 ili nekog jačeg procesora, NVIDIA GTX970 / AMD 290 ili jača, 8 GM radne memorije, a što se tiče operativnog sustava, VR će podržavati Windows 7 SP1 ili noviji, dakle Windows 8 i 8.1 ili pak Windows 10. Uz navedeno, obavezna su i 2 USB 3.0 porta, kao i HDMI 1.3 video izlaz s podrškom za takt od 297 MHz.

Binstock je također istaknuo kako se ne radi o nekim pretjeranim specifikacijama, s obzirom na to da slične zahtijevaju i neke prosječne igre. Iako to ne piše na službenom kompanijinom blogu, MacOSX kao i neku drugi operativni sustavi neće biti podržani, bar ne u nekoj bliskoj budućnosti.

Foto: Geek.com
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti