Otvorene su prijave za UNICEF-ov društveni hackathon “Green Growth”

Tri najbolja tima prema odabiru stručnog žirija dobit će novčane nagrade, a ukupni nagradni fond iznosi 21.000 kuna.

Zimo Zimo | 21.06.2021. / 16:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra poziva studente svih godina zagrebačkih fakulteta na hackathon za “Green Growth”, koji će se održati od 16. do 18. srpnja 2021. u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra u Zagrebu.

Ljeto ide, a hakerska rješenja za bolju budućnost čekaju!

Natjecanje će se održati uživo, a sudionici će imati na raspolaganju prostor za rad preko noći sa subote na nedjelju (17./18. srpnja) u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) na adresi Avenija Dubrovnik 15.

Ako su se neki zapitali što se točno krije iza teme “Green Growth”, ne bojte se! To podrazumijeva da timovi rješavaju izazove ekološke održivosti u svojoj okolini, poput primjerice: green energy (zelena energija), sustainable agriculture (održiva poljoprivreda), smart cities (pamenti gradovi), smart buildings (pametne zgrade), urban farming (urbana poljoprivreda), urban gardening (urbano vrtlarstvo), micromobility (mikromobilnost) te slični niz “zelenih” načina ophođenja prema okolini.

U timu ne postoji "ja", stoga sudjelovanje nije pojedinačno, već se prijava obavlja timski (3-5 članova) te minimalno jedan član tima treba posjedovati napredne vještine programiranja kako bi osmišljavanje softverskog rješenja ili prototipa bilo efikasnije. Potrebno je ispuniti jednu prijavu po timu, odnosno jedna osoba iz tima prijavljuje tim i ideju. Rok za slanje prijava je 7. srpnja 2021. godine do 23:59, a prijaviti se možete putem ovog linka.

Kako bi što bolje riješili prijavljeni problem, svaki tim radi uz pomoć stručnih business i IT mentora, koji stoje na raspolaganju svom timu za vrijeme trajanja hackathona. Tri najbolja tima prema odabiru stručnog žirija dobit će novčane nagrade, a ukupni nagradni fond iznosi 21.000 kuna.

Na posljednjem Hackathonu pobjedu je odnio tim Edumotion te osvojio 7.500 kuna, a ovdje možete pročitati intervju s ambicioznim mladićima koji su osmislili emocionalno inteligentni chatbot Maiu i zakoračili u svijet inovacija i bolje budućnosti.

Hackathon “Green Growth” se provodi kao jedna u nizu aktivnosti UNICEF-ovog programa za mlade ZABUM, a cilj je pružiti mladima mentorstvo, iskustvo i znanje te priliku svima koji imaju želju i volju da postanu pokretači koji će promijeniti stvari na bolje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti