Ova igra objasnit će vam opasnost od samovozećih automobila

Vjerojatno ste već negdje pročitali kako su samovozeći automobili sigurniji od onih upravljani ljudskom rukom (u pravilu). No ipak, vrijedi se pitati kako...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 05.08.2015. / 09:56

Ova igra objasnit će vam opasnost od samovozećih automobila

Vjerojatno ste već negdje pročitali kako su samovozeći automobili sigurniji od onih upravljani ljudskom rukom (u pravilu). No ipak, vrijedi se pitati kako bi ista tehnologija funkcionirala u praksi.

Developeri Mark Backler i Peter Cardwell-Gardner napravili su web igru "Error-Prone" koja objašnjava prednosti, ali i opasnosti kod prometa u kojem sudjeluju autonomna vozila. Cilj igre je preuzeti kontrolu jednog od automobila koji kruže bez ometanja prometa i stvaranja zastoja ili pak izazivanja prometnih nesreća, no mora se priznati kako se radi o potpuno pojednostavljenoj situaciji, daleko jednostavnijoj od one koja bi nastala na prometnicama kada bi se našla vozila upravljana od strane čovjeka u interakciji s onim autonomnim, u što smo se već imali prilike uvjeriti. 

S druge strane, treba priznati kako se radi o odličnoj simulaciji koja između ostalog upozorava i na možebitne opasnosti kod susreta s autonomnim vozilima.

Igru možete isprobati ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti