Ovaj čovjek je odlučio ne čekati budućnost da dođe njemu, već je zabezeknuo društvene mreže

I dok je trenutni trend potpuna elektrifikacija automobilske industrije, jedan Amerikanac je, čini se, otišao nekoliko koraka iznad svih. On je odlučio da mu za transport po gradu ne funkcionira ništa osim hoverboarda na bazi drona.

Branimir Vorša | 23.06.2021. / 14:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Društvene mreže su se uzburkale nakon što se pojavio video muškarca kako leti na dronu kroz Times Square u New Yorku. Dio korisnika društvenih mreža poistovjetio je neobičnog letača s Marvelovim superzlikovcem Zelenim Goblinom (Green Goblin).

Nije dugo trebalo da se otkrije kako je riječ o korisniku YouTube-a Hunteru Kowaldu. Kowald je sličan let izveo i dva mjeseca ranije, što je i objavio na YouTubeu.

Neki američki mediji pišu kako je možda riječ o promociji nadolazećeg filma, no ovdje je prije riječ o prezentaciji proizvoda koji bi se uskoro mogao naći u prodaji.

Kao što je Kowald i sam istaknuo u opisu videa iz travnja, proteklo je više godina istraživanja i dizajniranja da bi se došlo do faze testiranja prvog funkcionalnog hoverboarda koji može nositi čovjeka, koji je kompaktan i dovoljno moćan da može izvoditi agresivne kretnje u zraku. Kowald je naglasio da su testiranja provedena s vozačem težine oko 84kg, a pokazalo se da uređaj može podići i do ukupno 227 kilograma težine.

Kowald tvrdi da njegov hoverboard može sigurno sletjeti i ako mu otkažu dva od osam motora te jedan sustav napajanja. U slučaju najveće nužde, propeleri mogu rotirati i brže od brzine zvuka kako bi kompenzirali gubitak sile.

I dok još električni automobili nisu ni postali dominantni na tržištu, već se nudi novi osobni oblik transporta. O tome koliko je siguran i praktičan, pustit ćemo da se očituju nadležni sturčnjaci.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti