Društvene mreže su se uzburkale nakon što se pojavio video muškarca kako leti na dronu kroz Times Square u New Yorku. Dio korisnika društvenih mreža poistovjetio je neobičnog letača s Marvelovim superzlikovcem Zelenim Goblinom (Green Goblin).

Nije dugo trebalo da se otkrije kako je riječ o korisniku YouTube-a Hunteru Kowaldu. Kowald je sličan let izveo i dva mjeseca ranije, što je i objavio na YouTubeu.

Neki američki mediji pišu kako je možda riječ o promociji nadolazećeg filma, no ovdje je prije riječ o prezentaciji proizvoda koji bi se uskoro mogao naći u prodaji.

Kao što je Kowald i sam istaknuo u opisu videa iz travnja, proteklo je više godina istraživanja i dizajniranja da bi se došlo do faze testiranja prvog funkcionalnog hoverboarda koji može nositi čovjeka, koji je kompaktan i dovoljno moćan da može izvoditi agresivne kretnje u zraku. Kowald je naglasio da su testiranja provedena s vozačem težine oko 84kg, a pokazalo se da uređaj može podići i do ukupno 227 kilograma težine.

Kowald tvrdi da njegov hoverboard može sigurno sletjeti i ako mu otkažu dva od osam motora te jedan sustav napajanja. U slučaju najveće nužde, propeleri mogu rotirati i brže od brzine zvuka kako bi kompenzirali gubitak sile.

I dok još električni automobili nisu ni postali dominantni na tržištu, već se nudi novi osobni oblik transporta. O tome koliko je siguran i praktičan, pustit ćemo da se očituju nadležni sturčnjaci.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju