Ovaj robot postaje sve draži i draži: Naučio kupiti smeće i prljavi veš za čovjekom

Robot Točkica (Spot) tvrtke Boston Dynamics svakom novom pojavom sve više impresionira. Njegov set vještina konstantno se širi, a jedna od najnovijih je i da kupi prljavi veš za čovjekom te otpad gdje kod da se isti nalazio.

Branimir Vorša | 02.02.2021. / 10:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Robotski psi Boston Dynamicsa, otkako su dobili dodatak u obliku robotske ruke, kriju čitav niz novih vještina "u rukavu", zahvaljujući sučelju koje se da izdašno programirati.

Gotovo da i nema toga što ne mogu, jer plešu, kupe prljavi veš, otvaraju i zatvaraju ventile te vrata, preskaču uže, sade biljke, kopaju lopaticom u vrtu, crtaju kredom te obavljaju poslove po snijegu.

Iz Boston Dynamicsa su odlučili javnost počastiti novim video što sve njihov robotski pas Točkica može, otkako mu je ugrađena i ruka.

Sad kad točkica ima i ruku kao dodatak na noge i kamere, može rukovati stvarima i u hodu. Pronalazi i kupi predmete (smeće), posprema po dnevnoj sobi, otvara vrata, upravlja ventilima i prekidačima, brine se o vrtu i generalno se zabavlja, ističu u Boston Dynamicsu.

U najnovijem videu, Točkica pokazuje da mu za zabavu čak nije potrebna ni ljudska ruka, dovoljna su još dva istovjetna robotska prijatelja i igra je zagarantirana, igra u obliku preskakanja užeta. U videu troje robota to radi savršeno.

Točkica se prodaje na slobodnom tržištu i potencijalni kupci mogu za tog robota kupiti čitav niz dodataka, uključujući kontroler u obliku tableta te lidar sustav. Cijena Točkice iznosi 74.500 dolara (plus troškovi dostave i bez dodataka naravno).

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti