Ovaj televizor ne treba dodatne kablove - sliku i zvuk prenosi bežično

Novi LG-ev sustav, koji su predstavili na CES 2023 i za koji su dobili dvije nagrade, ne treba dodatne žice za prijenos zvuka ili slike.

Martina Čizmić | 05.01.2023. / 18:22

LG Signature OLED M (model M3) i Zero Connect (Foto: LG Electronics)

LG je na sajmu CES 2023 predstavio svoj 97-inčni LG Signature OLED M (model M3). Radi se o prvom televizoru na svijetu koji koristi tehnologiju Zero Connect, odnosno bežičnim putem prima video i audio u stvarnom vremenu. 

Kako su istaknuli iz LG-a, za razliku od standardnih televizora, kojima su svi ulazni priključci za spajanje vanjskih uređaja smješteni sa strane ili straga, M3 dolazi sa zasebnom kutijom Zero Connect koja bežično šalje video i audio signale na LG-ev ekran od 97 inča. Budući da se može postaviti dalje od televizora, kutija Zero Connect olakšava instalaciju i daje veću slobodu u uređenju prostora.

Kutija dolazi s više priključaka za uobičajene HDMI uređaje, kao što su kabelski/satelitski set-top box uređaji i igraće konzole, a može se i bežično povezati s kompatibilnim soundbarovima. 

LG-evo bežično rješenje omogućuje korisnicima uživanje u 4K 120Hz sadržaju te čistom, oštrom zvuku bez prekida ili smanjenja kvalitete, zahvaljujući posebno razvijenom algortimu koji trenutno identificira optimalni put prijenosa. Tako pomaže minimizirati pogreške ili smetnje u prijenosu jer prepoznaje promjene u neposrednoj okolini, poput kretanja ljudi ili kućnih ljubimaca u prostoriji, te u skladu s tim mijenjati putanje.

Za maksimalnu jačinu signala, antena kutije može se lako rotirati i/ili naginjati kako bi se poravnala s TV-om, a za maksimalnu iskoristivost, kutija Zero Connect ima omogućeno prepoznavanje glasa, što znači da korisnici mogu uključiti i upravljati M3 i povezanim uređajima izgovaranjem jednostavnih naredbi.

Osim sa Zero Connect, ​​M3 se može pohvaliti i One Wall Designeom zbog kojeg su televizor i integrirani nosač postavljeni u ravnini sa zidom bez vidljivog razmaka.

Iz LG-a za sad ne izlaze s očekivanom cijenom ovog (ili da bolje kažemo, ovih) uređaja, ali je poznato da bi se na tržištu mogao pojaviti u drugoj polovici 2023. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti