Ovaj tjedan stiže novi električni Volkswagen koji bi kupce mogao privući pristupačnom cijenom

Već neko vrijeme mrežom kruže glasine o električnom Volkswagenu za mase, a čini se kako ćemo ovaj tjedan saznati o čemu se radi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.03.2023. / 14:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ambicije njemačkog automobilskog diva na tržištu električnih vozila dobro su poznate. Volkswagen je najavio ulaganje više desetaka milijardi eura u elektrifikaciju te im je cilj kroz nekoliko godina prestići Teslu i zauzeti vodeće mjesto na tržištu električnih automobila.

Slika nije dostupna VW želi riješiti jedan od najvećih problema vlasnika električnih automobila

Do sada su već predstavili nekoliko modela. Prvi je bio ID.3 koji je zamišljen kao neka vrsta električnog Golfa, odnosno automobil namijenjen masama koji će privući najveći broj kupaca e-vozila. Nedavno je najavljena i nova generacija ovog automobila u kojoj bi VW trebao ispraviti nedostatke na koje su se vozači potužili.

Kako bi zauzeli što veći dio tržišta, potrebno je pokriti više kategorija, što u Volkswagenu i pokušavaju napraviti pa su predstavili još nekoliko modela - od SUV-a ID.4 pa do ID.BUZZ-a, električne verzije legendarnog Microbusa.

No, kao i većina električnih vozila, problem s ovim automobilima jest njihova cijena, koja je i dalje viša u odnosu na slična vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem. Za one koje žele električni VW, a postojeći modeli su im preskupi, iz ove kompanije imaju dobre vijesti. Za ovaj tjedan najavili su globalni event na kojem bi trebali predstaviti novi automobil koji će biti cjenovno povoljniji. Naime, uz najavu eventa postavili su hashtag #VWforthepeople, što upućuje na to da pripremaju vozilo za mase, a to bi vozilo, prema EV Areni, moglo biti model ID.2.

Osim novog automobila, objava prvog čovjeka zaduženog za dizajn u VW-u Andreasa Mindta, ukazuje na to da će Volkswagen prikazati i novi dizajn za buduće generacije vozila. O jeftinijem VW-a govori se već neko vrijeme te su prijašnje informacije govorile kako to vozilo možemo očekivati negdje 2025. godine, a da će njegova cijena iznositi oko 25 tisuća eura.

Slika nije dostupna VW za 2033. najavio kraj proizvodnje benzinaca i dizelaša u Europi

Postoji mogućnost da VW sada samo prikaže vozilo, a da njegova prodaja zaista krene za dvije godine. Ako su glasine vezane za cijenu točne, ovo bi zaista mogao biti jedan od popularnijih automobila s električnim motorom na tržištu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti