Ovo je jeftinija kopija Samsungovog S2 pametnog sata

Samsung je nedavno objavio novi pametni sat kojim se kompanija natječe na ovom, sve popularnijem tržištu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.01.2016. / 04:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Moram priznati da primjećujem kako ljudi sve više na rukama nose pametne satove, bilo da se radi o Samsungovim, Appleovim ili nekim trećim. Isto tako, pametne narukvice i dalje su prilično aktualne, no čini mi se kako će upravo pametni satovi zamijeniti pametne narukvice.

Kako god bilo, sve više kompanija koji posluju na tržištu pametnih telefona, otvaraju nove divizije kako bi ostali konkurentni i na tržištu pametnih satova. Naime, ovih nosivih gadgeta već sada ima svakakvih izgleda, oblika, karakteristika pa tako i cijena, što je dobro za konzumente, a sve teže za proizvođače.

Postoje kompanije koje se doista trude napraviti dobar i jeftin pametni sat, pa je tako No.1 jedna od tih. Njihove proizvode imao sam prilike isprobati u nekoliko navrata i mogu reći da doista napreduju. Oni prvi uređaji nisu bili niti približno dobri kao ovi novi, recimo G3 koji je svojevrsna kopija Samsungovog S2. Naravno, ovdje valja uzeti u obzir da je S2 daleko kvalitetniji uređaj što pokazuje i njegova cijena od 500-injak dolara.

Za one ipak malo plićeg džepa, vjerojatno će G3 zadovoljiti sve potrebe. Ovaj uređaj ima sve što trebate, od obavijesti, mjerenja koraka i otkucaja srca, itd. i ono najvažnije, kompatibilan je s iOS-om i Androidom. Valja spomenuti da G3 ima podršku za SIM karticu, što znači da možete zvati i primati pozive čak i ako nemate telefon pri ruci, što recimo dobro dođe kada vozite bicikl i imate samo ovaj uređaj.

Nadalje, ekran je rezolucije 240 x 240, što je nešto manje od S2 (360 x 360) ima bateriju od 380mAh (S2 ima 250mAh), i naravno, kao što možete primijetiti, okrugli ekran.

Vjerojatno vas interesira i cijena ovog uređaj. Kao što je to uvijek slučaj s No.1., cijena uređaja je vrlo niska, pa tako G3 možete nabaviti za 50-ak dolara, što je više nego povoljno. Više informacija možete potražiti na njihovim službenim stranicama i pogledati video ispod kako biste vidjeli uređaj iz prve ruke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti