Ovo je najmanji Android na svijetu!

Posh Mobile krajem prošle godine predstavio je smartphone za kojeg tvrde da je najmanji Android na svijetu te dijagonala ekrana ovog uređaja iznosi samo 2,4 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.04.2016. / 08:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nekoliko dana pisali smo kako kineska kompanija Xiaomi radi na novom modelu phableta nazvanog Max koji bi trebao imati ekran dijagonale čak 6,4 inča tako da će to biti jedan od najvećih Androida na svijetu. No, dok neke kompanija razvijaju telefone sa sve većim ekranima (iako npr. Apple vjeruje kako i dalje postoji tržište za uređaje s manjim, 4 inčnim ekranima), na stranici Unbox Therapy objavili su recenziju vjerojatno najmanjeg telefona na svijetu kojeg pokreće Googleov Android.

Posh Mobile Micro X S240 predstavljen je još krajem prošle godine, no veću pažnju javnosti privukao je tek nakon recenzije na Unbox Therapyu – ovaj smartphone dolazi s ekranom dijagonale 2,4 inča, radi na dvojezgrenom 1.0 Ghz procesoru, ima 512MB RAM-a i 4GB memorije za pohranu podataka, stražnju kameru rezolucije 2MP i prednju VGA kameru. Verzija Androida na kojoj ovaj uređaj radi, kako to možemo i očekivati, nije najnovija te Mobile Micro X S 240 pokreće Android 4.4 KitKat, a s obzirom na mali ekran jedna od najtežih stvari na njemu jest pisanje jer su (virtualne) tipke na njemu premale i teško je pisati duže poruke. Također, na ovako mali ekran ne stane niti previše aplikacija, a s obzirom na malu količinu memorije koja se ne može proširiti memorijskim karticama, korisnici na njega ionako neće moći pohraniti previše aplikacija, fotografija i slično.

Teško je zamisliti tko bi ovakav telefon mogao koristiti kao primaran uređaj, no mogao bi biti zanimljiv ako tražite prvi smartphone za vaše dijete, odnosno neki bi ga mogli koristiti kao drugi telefon na kojem će, osim telefoniranja, povremeno provjeriti e-poštu ili objave na društvenim mrežama. Na fotografiji je usporedba ovog telefona sa Samsungovim Galaxy Noteom, a spomenut ćemo još i cijenu ovog uređaja od 90 dolara, odnosno putem Amazona može se nabaviti za 50 dolara.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti