Izvrsne vijesti stižu za sretne bogate parove čiji je dnevni boravak dovoljno ogroman za smještaj zaslona sa svjetskim rekordom od 262 inča ili 6,65 metara. Austrijska tvrtka C SEED, proizvođač luksuzne elektronike, predstavila je najveći 4K televizor na svijetu. Tehnološki inovatori ovaj su se put usmjerili na zatvoren prostor i stvorili pravu kinematografsku zabavu širine 6,14 metara i visine 2,57 metara.

Televizor C Seed 262 najveći je i najskuplji televizor na svijetu, s impresivnom dijagonalom zaslona od 262 inča. Divovski TV moći će kupiti samo kupci dubokog džepa, budući da njegova cijena iznosi vrtoglavih 539 000 američkih dolara, što je otprilike 3 i pol milijuna kuna, a instalacija programa za upravljanje uređajem kupce će stajati dodatnih 38 500 dolara. To znači da je cijena ovog TV-a viša od, primjerice, pristojnog stana, kuće na moru i automobila zajedno.

Televizor ima LED TV zaslon s crnom LED tehnologijom za veći kontrast, visoku rezoluciju slike od 4096 x 1716 piksela, maksimalnu svjetlinu od 800 nita (cd/m2), najnoviju UHD tehnologiju za još dinamičniju sliku i spektar boja daleko izvan uobičajenih televizora. Od drugih značajki treba istaknuti deset integriranih zvučnika za kino prostorni zvuk tipa 9,1 te luksuzni motorizirani zastor koji pokriva televizor kada se on ne koristi.

Onima koji se odluče kupiti ovaj televizor trebat će itekako čvrst nosači za zid, s obzirom na to da je C Seed 262 težak 798 kilograma.

Uređaj će diljem svijeta biti dostupan već ovog ljeta, a svi oni koji vole luksuznu zabavu više detalja mogu pronaći na stranici www.cseed.tv/indoor-tv.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju