Ovo je najveći problem iPhonea 7

Sedmica stiže uskoro, a usprkos novitetima koje donosi, analitičari i novinari nisu previše optimistični oko prodaje ovog uređaja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.07.2016. / 08:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Do predstavljanja novog modela iPhonea ostalo je još oko dva mjeseca, a iako iz Applea nema nikakvih informacija o 'sedmici', zahvaljujući brojnim glasinama, već sada znamo većinu stvari koje će ovaj uređaj imati. Dok je u vrijeme Stevea Jobsa vladao 'zakon šutnje' i informacije o Appleovim uređajima curile su na kapaljku, danas su se stvari promijenile tako da, kako su pokazala iskustva iz prijašnjih nekoliko godina, veliki broj glasina koje mrežom kruže uoči predstavljanja novih telefona pokazao se istinitim. Uoči predstavljanja iPhonea 7 glasine kažu kako će ovaj telefon imati bolju kameru, jači hardver, veću količinu memorije (početni model navodno će imati 32GB memorije), neće imati klasičnu Home tipku niti izlaz za slušalice, već će se slušalice povezivati s uređajem putem priključka za punjenje.

Prošlog tjedna na mreži se čak pojavio i videozapis u kojem se iPhone 6S uspoređuje s (navodnim) iPhoneom 7, a usprkos svim navedenim opcijama, novinari Forbesa kažu kako će Apple s ovim telefonom imati jedan veliki problem – sedmica nema nekih konkretnih naprednih i novih opcija s kojima će oduševiti dosadašnje korisnike ove kompanije i njenih uređaja. Naime, među navedenim novim opcijama, nema niti jednog pravog noviteta niti opcije zbog koje će netko kupiti upravo novi iPhone umjesto npr. novog Galaxyja, a problem bi mogao predstavljati i izostanak 3,5mm izlaza za slušalice (iako neki kažu kako će izbacivanje ovog priključka omogućiti veću bateriju i njeno duže trajanje) zbog čega će korisnici morati kupiti poseban adapter i potrošiti dodatan novac. Prošlogodišnji modeli iPhone 6S i 6S Plus također nisu donijele neke velike novitete u odnosu na svoje prethodnike (najveća novost bila je mogućnost prepoznavanja jačine dodira prsta po ekranu, no ta opcija nije baš oduševila korisnike) te je Apple po prvi puta zabilježio smanjenje prodaje iPhonea.

S obzirom na veliki broj korisnika iPhonea koji će prilikom kupovine novog telefona ponovno odabrati Appleov uređaj, bez obzira na njegove opcije, u ovoj kompaniji mogu biti sigurni kako će prodati milijune mobilnih uređaja, no pitanje je hoće li uspjeti prodati više telefona u odnosu na 6S i 6S Plus koji su, po Appleovim standardima, podbacili. Ako ćemo vjerovati glasinama, radikalne promjene iPhonea možemo očekivati sljedeće godine kada će ova kompanija (navodno) predstaviti iPhone 8, a ne 7S te bi ovaj telefon trebao biti tanji, bit će vodootporan, imat će bežično punjenje (što su opcije koje su već danas dostupne na nekim Androidima) i druge napredne opcije.

Izvor: Forbes

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti