Ovo je novi LG pametni sat koji bi izgledom mogao potući i Apple Watch!

Najnoviji pametni sat iz LG-a krasi vrhunski dizajn i trenutno je jedan od najljepših Android Wear uređaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.02.2015. / 08:02

Ovo je novi LG pametni sat koji bi izgledom mogao potući i Apple Watch!

Najnoviji pametni sat iz LG-a trenutno je jedan od najljepših Android Wear uređaja, a osim vrhunskog dizajna, ističe se i svojim specifikacijama.

Nakon LG G Watch R sata sportskog dizajna, lansiranog u listopadu prošle godine, LG najavljuje novi nosivi uređaj neobičnog naziva Watch Urbane koji ovaj put dolazi u profinjenijoj i luksuznijoj varijanti.

Urbane dolazi sa u potpunosti okruglim ekranom i tijelom od nehrađajućeg čelika u dvije boje - srebrnoj i(li) zlatnoj boji te šivanim kožnim remenom. Svoj najnoviji sat LG je najavio nekoliko tjedana prije Svjetskog kongresa mobilne industrije (Mobile World Congress) u Barceloni te ga predstavio kao jednog od Apple konkurenata.

Sudeći prema izgledu sata, očito je da LG postavlja nove trendove kada je u pitanju luksuzniji dizajn pametnih satova.

Glavne značajke LG Watch Urbane sata ne odudaraju previše od svog prethodnika (LG G Watch R). Iako se izgledom ne razlikuje previše od klasičnih satova, njegova unutrašnjost krije Snapdragon 400 procesor na 1,2 GHz, okrugli OLED ekran od 1,3 inča, a dostupno je i 4 GB memorije te 512 MB RAM-a. Uređaj je kompatibilan s pametnim telefonima pogonjenim Androidom 4,3 ili novijim, a na samom se uređaju nalazi operativni sustav Android Wear. 

Baterija od 410 mAh izdržat će (jedva) do dva dana korištenja sata, a dodatnu uštedu baterije osigurava Always-On opcija koja smanjuje svjetlost na zaslonu. Opremljen je i mjeračem pulsa, akcelerometrom, žiroskopom i kompasom te ima IP67 certifikat. 

"LG Watch Urbane važan je dio naše strategije razvoja nosivih uređaja na koje se gleda kao na svakodnevni dodatak, a ne kao na elektroničku napravu", rekao je u priopćenju Juno Cho, LG CEO i predsjednik. Cijena i dostupnost ovog sata još uvijek nisu poznati.

Foto: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti