Ovo je pametni telefon stvoren za ljeto, evo i zašto

Pametni telefon stvoren za ljeto? Netko bi pomislio da se radi o nekakvoj šali, no evo zašto mi mislimo da je tome tako.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 23.06.2016. / 18:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Leagoo Z5 je pametni telefon poput svakog drugo, na prvi pogled. Ekran dimenzija 5 inča, 1.3GHz procesor, 1GB RAM i 8GB interne memorije sasvim je dovoljno ako uređaj koristite više za telefoniranje nego za slikanje i pohranu fotografija. O čemu se zapravo radi?

Ovaj uređaj je zapravo vrlo jeftin, a pod jeftin mislimo cijenu od 300kn, što znači da ako uređaj izgubite, razbijete ili potopite pod vodu neće biti velike štete kao što je to recimo slučaj kod skupljih uređaja. Primjerice, idete na more, imate zamjenski mobitel kojim se možete spojiti na internet za pregledavanje Facebooka, Instagrama i mailova, gdje ćete bolje nego kupiti novi uređaj za 300 kuna, uz to ovo je sasvim solidan uređaj.

Istina je da su karakteristike slabije nego kod drugih uređaja, pa tako Z5 ima kameru od 2MP odnosno 8MP, i ekran rezolucije 854 x 480, ali hej, pričamo o cijeni od 300 kuna. Ako idete partijati na more, bolje da uzmete ovaj uređaj i u slučaju da ga izgubite, neće biti neke prevelike štete, sigurno vam neće biti žao kao što bi to bilo da izgubite recimo Samsung ili iPhone.

Sve u svemu, uređaj se pokazao kao sasvim solidan gadget koji nudi ono osnovno, za današnje pojmove, dakle imate kameru, mogućnost spajanja na internet i možete naravno maksimalno iskoristiti Android 6.0 operativni sustav koji dobivate u paketu.

Baterija od 2000mAh bit će dovoljna za 12h generalnog korištenja, što znači da ćete ga ipak morati puniti barem jednom dnevno. Sam izgled uređaja uopće nije loš pa tako podsjeća na daleko skuplje uređaje poput HTC-a ili Samsunga.

Sve u svemu, ja bih uvijek ovo imao za rezervu, jer nikad se ne zna. Spomenimo još na kraju da ovo cijena za prednarudžbe, tako da postoji mogućnost da se uskoro povisi, tako da ako imate 300 kuna viška, svakako razmislite o ovom uređaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti