Ovo je prvi BlackBerry koji radi na Androidu

BlackBerry bi početkom rujna trebao predstaviti svoj prvi pametni telefon koji radi na Androidu i koji bi trebao imati kliznu tipkovnicu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.08.2015. / 09:38

Ovo je prvi BlackBerry koji radi na Androidu

Već dugo vremena internetom kruže informacije o prvom BlackBerry pametnom telefonu koji će raditi na Googleovom operativnom sustavu Android, a jučer su objavljene i nove fotografije ovog mobilnog uređaja. Korištenjem Androida na svom hardveru BlackBerry će pokušati privući nove korisnike (koji su odavno telefone ove kompanije zamijenili sa Samsungovim, Sonyjevim, Appleovim i telefonima drugih kompanija), a bit će namijenjen onima koji na svojim telefonima pišu puno poruka i mailova jer će imati hardversku QWERTY tipkovnicu.

BlackBerry Classic: Klasičan dizajn i hardverska tipkovnica

Za razliku od aktualnih modela, Venue će imati kliznu tipkovnicu tako da će se moći koristiti kao klasični smartphone s ekranom osjetljivim na dodir, a u slučajevima kada bude potrebno napisati neki duži mail, korisnici će moći izvući tipkovnicu i na njoj brže napisati poruke. 'Kao da je ponovno 2005. godina', komentirali su ovaj klizni telefon na Tech Cruncheu te dodaju kako će zbog klizne tipkovnice ovaj mobilni uređaj biti deblji i teži u odnosu na klasične telefone. Službene informacije o ovom telefonu trebali  bi saznati već početkom rujna kada će ga BlackBerry (navodno) predstaviti na IFA sajmu u Berlinu, a do tada se moramo pouzdati samo u glasine – prema tim glasinama, dijagonala ovog ekrana trebala bi iznositi 5,4 inča, uz rezoluciju od 2,560x1,440 piksela. Što se hardvera tiče, možemo očekivati 1,8GHz Snapdragon 808 procesor, 3GB RAM-a, prednju 5MP kameru za selfije te stražnju kameru rezolucije 16MP.  

Foto: Twitter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti