Ovo je Sonyjev konkurent novom iPhoneu i Galaxyju S5!

Sonyjev novi smartphone dolazi s Full HD ekranom dijagonale 5,2 inča, radi na 2,5GHz četverojezgrenom procesoru te je vodootporan i otporan na prašinu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.09.2014. / 09:02

Ovo je Sonyjev konkurent novom iPhoneu i Galaxyju S5!

Brojne tehnološke kompanije jučer su na IFA sajmu predstavile nove modele pametnih telefona, tableta i pametnih satova, a vjerojatno najzanimljivije bilo je na konferencijama Samsunga i Sonyja. Dok je Samsung iznenadio s nekim novitetima poput Galaxy Edge pametnog telefona sa zakrivljenim ekranom i zanimljive Gear VR kacige za virtualnu stvarnost, Sonyjevi glavni aduti bila su tri gadgeta iz njihove hvaljene Z serije – Xperia Z3 i Z3 Compact pametni telefoni te novi Xperia tablet.

Ranije predstavljen model Xperia Z2 po mnogima je bio jedan od najboljih pametnih telefona, a Sony je sada još malo poboljšao svoj najsnažniji smartphone koji će na tržištu konkurirati najpopularnijim modelima poput iPhonea i Galaxyja S5. Xperia Z3 smartphone ima 5,2 inčni ekran rezolucije 1920x1080 piksela, radi na četverojezgrenom 2,5GHz Snapdragon 801 procesoru, ima 3GB RAM-a, 16GB prostora za pohranu podataka koji se mogu proširiti memorijskim karticama veličine do 128GB te kameru rezolucije 20,7 megapiksela (na stranici Greenbot napominju kako je riječ o sličnoj kameri kao na modelu Z2, s tim da ova kamera sada snima još bolje fotografije u uvjetima slabije vidljivosti). Kao i ostali modeli iz Xperia Z serije, i ovaj je telefon vodootporan (može izdržati do 30 minuta u vodi i s njim možete snimati fotografije na dubini od 1,5 metara) i otporan na prašinu.

Slične opcije, ali u puno manjem kućištu ima i Xperia Z3 Compact koji je namijenjen korisnicima koji žele snažan telefon, ali malo manjih dimenzija. Ovaj smartphone tako dolazi s ekranom dijagonale 4,6 inča (720p rezolucija), radi na 2,5GHz Snapdragon 801 procesoru, ima 2GB RAM-a, 16GB memorije te je također vodootporan i otporan na prašinu. Xperia Z3 Tablet Compact snažan je tablet koji dolazi s ekranom dijagonale 8 inča rezolucije 1920x1200 piksela, radi na Snapdragonu 801, ima 3GB RAM-a te je tanak samo 6,4 mm.

Svi novi Sonyjevi uređaji imaju podršku za PS4 Remote Play tako da će ih vlasnici nove Sonyjeve konzole moći koristiti i kao dodatni kontroler za PlayStation 4. 

Foto: Sony

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti