Ovo je trenutno najsigurniji Android telefon

Blackphone Android telefon, fokusiran na sigurnost i privatnost korisnika, dobio je svog nasljednika, Blackphone 2.

Monika Nožić Monika Nožinić | 01.08.2015. / 11:00

Ovo je trenutno najsigurniji Android telefon

Blackphone Android telefon, fokusiran na sigurnost i privatnost korisnika, dobio je svog nasljednika, Blackphone 2.

Blackphone 2 zasnovan je na Android operativnom sustavu, ali mu je dodana PrivateOS nadogradnja koja ga čini sigurnim za komunikaciju. Na njegovom razvoju radili su mnogobrojni programeri, kriptografi, stručnjaci za sigurnost i eksperti za zaštitu privatnosti iz cijeloga svijeta.

Također, objavljeno je da se švicarska kompanija Silent Circle pridružila "Android at Work" programu kako bi privukla poslovne korisnike koji, kada je Android u pitanju, žele vrhunsku sigurnost.

Blackphone 2 nije jedan od najjačih telefona, nema ekran s najvećom rezolucijom, niti najbrži procesor, ali zato dolazi sa Silent operativnim sustavom i enkriptiranim aplikacijama za govorne pozive, video pozive, poruke i prebacivanje fileova.

Ovo je trenutno najsigurniji Android telefon Ovaj telefon ima ekran dijagonale 5.5 inča sa 1080p rezolucije, Qualcomm Snapdragon 615 procesor, slot za microSD kartice, glavnu kameru od 13MP i prednju od 5MP te Bluetooth 4.0. RAM memorija telefona povećana je na 3GB, a interna memorija na 32GB.

Kompanija Silent Circle tvrdi da je to jedini telefon koji vam omogućuje da u potpunosti kontrolirate svoju privatnost i zaštitite se od svega onoga što bi je moglo ugroziti.

Cijena ovog uređaja još uvijek nije poznata, a u prodaji će se naći u rujnu ove godine.

Izvor: TechnoBuffalo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti