Ovo su 3 najbolje navigacijske aplikacije!

Do odabrane destinacije je najbitnije stići sigurno i bez većih poteškoća, a ovi navigacijski sustavi će vam to zasigurno i omogućiti.

Monika Nožić Monika Nožinić | 25.12.2014. / 14:42

Ovo su 3 najbolje navigacijske aplikacije!

Na tržištu i internetu općenito postoji niz aplikacija koje možete koristiti kao navigacijski sustav na pametnom telefonu. Takve aplikacije su jako korisne ako živite u većim gradovima jer vas mogu obavijestiti o gužvama u prometu i preusmjeriti na dio ceste bez gužve. No, to nije jedina prednost ovakvih sustava za navigaciju; tu su i upozorenja o prekoračenoj brzini, postavljenim radarima, obavijesti o raznim uslužnim objektima poput trgovina, restorana, benzinskih crpki i slično.

Do odabrane destinacije je najbitnije stići sigurno i bez većih poteškoća, a ovi navigacijski sustavi će vam to zasigurno i omogućiti.

iGO

Ovo je sustav koji u sebi sadrži niz opcija i funkcija. Osim toga što radi u offline mode-u i ne zahtijeva internet, povjerenje ulijeva svojim preciznim proračunima i navođenjem. Brz je i podržava mape cijelog svijeta, a najbitnije je da mape možete vrlo jednostavno mijenjati i ažurirati. Dovoljno je da u folderu "maps" obrišete stare mape i na to mjesto kopirate nove. Također, ova aplikacija ima i govorne upute koje možete namjestiti tako da govor bude ženski ili muški. Tu je i opcija koja vas obaviještava da se u blizini nalazi benzinska crpka, restoran, radar te jeste li prekoračili dopuštenu brzinu. Instalacija ovog sustava je ipak malo kompliciranija, ali ako se obratite dobrom poznavatelju ovih sustava, vaša će aplikacija kroz pola sata biti spremna za rad.

Google Map´s 

Ova je aplikacija većini korisnika android telefona već uvelike poznata. Kompanija Google je u svoju aplikaciju uložila popriličnu svotu novca i skoro je dovela do savršenstva. Također su dodali opciju kojom mapu možete spremiti za offline korištenje. Ovim je potezom Google Map's aplikacija postala jednom od najboljih satelitskih navigacijskih aplikacija. Najveća prednost je tzv. "street view" i slike koje su označene za lokaciju na koju ste se uputili. Osim android telefona, ova je aplikacija dostupna i na Apple i Windows uređajima.

Map`s & GPS Navigation by Sygic 

Sygic je, bez sumnje, vladar u području navigacijskih aplikacija. Ako uzmemo u obzir da se Map`s & GPS Navigation by Sygic može naći na marketu i da je instalacija vrlo jednostavna, vjerojatno bi trebao zauzeti prvo mjesto na ovoj listi. No, nedostatak je to što morate kupiti doživotnu licencu kako biste u potpunosti koristili ovaj navigacijski sustav.

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti