Ovo su 4 velika noviteta koja možemo očekivati od nadolazeće generacije iPhonea

Sve je više glasina oko opcija koje možemo očekivati oko modela iPhonea koje će Apple predstaviti za nešto više od 5 mjeseci.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.04.2022. / 13:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U prvoj polovici rujna Tim Cook i ekipa iz Applea trebali bi predstaviti novu generaciju iPhonea. Glasine o novim modelima mrežom kruže već neko vrijeme te bi, prema njima, generacija iPhone 14 trebala donijeti četiri velika noviteta u odnosu na prethodne modele.

Maxi umjesto minija

Slika nije dostupna Apple priprema nove verzije softvera za iPhone i pametni sat: Evo što možemo očekivati

Apple se za razvoj modela mini odlučio ohrabren dobrom potražnjom za modelom iPhone SE s malim ekranom, no taj uspjeh nisu ponovili s iPhoneom 12 i 13 mini. Prodaja tih modela manja je od očekivane tako da je odluka da Apple nakon 2 godine umirovi modele mini logična. Umjesto minija planiraju predstaviti iPhone 14 Max (nije poznato hoće li to biti njegovo ime), smartphone koji će biti isti kao i model 14, samo će imati veći ekran - vjerojatno 6,7-inčni.

Sve veće razlike između običnih i Pro modela

Dok bi oba obična modela iPhonea 14 trebala zadržati dizajn kao i prethodnici, s notchem u gornjem dijelu ekrana, izgled Pro modela trebao bi se razlikovati. Umjesto hardverskog ureza u kojem je sada smještena kamera i senzori, iPhone 14 Pro i Pro Max trebali bi imati rupicu u zaslonu (u obliku kapsule). No već od sljedeće godine možemo očekivati kako će sva 4 modela imati isti dizajn.

Razlika u procesorima

Ovogodišnji modeli bi se trebali razlikovati i po procesorima. Dok bi 14 i 14 Max trebali imati A15 čipset koji pogoni iPhone 13 (uz više RAM-a - 6 umjesto 4GB), modeli iz serije Pro trebali bi imati A16 Bionic.

48MP senzor za iPhone 14 Pro

Slika nije dostupna Hardverski i softverski noviteti s logom jabuke: Apple za početak lipnja najavio novu konferenciju

Razlika između ovih modela bit će i u kamerama pa, dok će iPhone 14 i 14 Max zadržati kameru rezolucije 12MP, od modela iz serije 14 Pro možemo očekivati kameru rezolucije 48MP.

S obzirom na to da je do predstavljanja novih iPhonea ostalo još više od 5 mjeseci, do tada možemo očekivati nove glasine i informacije ljudi s dobrim vezama u mobilnoj industriji, a jedna od njih je da bi iPhone 14 mogao imati i podršku za satelitsku komunikaciju. Ista je glasina kružila i prije predstavljanja iPhonea 13, no Apple je od nje odustao pa treba vidjeti hoće li se odlučiti na njenu implementaciju u novoj generaciji.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti