Ovo su korisnici Androida dugo čekali: Evo kako brzo i jednostavno izbrisati zadnjih 15 minuta pretraživanja na Googleu

Ako želite izbrisati samo nedavno pretraživanje, unutar Googleove aplikacije na mobilnim uređajima dostupna je opcija za brisanje posljednjih 15 minuta pretraživanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.03.2022. / 09:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za većinu internetskih korisnika Google je prva adresa koju će ukucati kada pretražuju neki pojam na internetu. No ponekad, jasno, ne želimo da drugi vide i saznaju što smo pretraživali. Razlozi za to mogu biti brojni - od skrivanja pornografskih tragova do skrivanja pretraživanja za poklone članovima obitelji (kako ne bi saznali što im kupujete) itd.

Slika nije dostupna Čak dvije trećine pretraživanja na Googleu ne rezultira niti jednim klikom na rezultate

Za takvo pretraživanje najbolje je koristiti opciju privatnog surfanja kakva je dostupna na preglednicima internetskih stranica, no ako pretražujete sadržaj unutar Googleove mobilne aplikacije, postoji jednostavno rješenje zahvaljujući kojem brzo i jednostavno možete izbrisati posljednjih 15 minuta pretraživanja.

Tu je opciju Google predstavio još prošle godine tijekom Google I/O konferencije održane u svibnju, a dijelu korisnika postala je dostupna tijekom srpnja. Naime, Google ju je omogućio samo na svojoj aplikaciji za Appleove mobilne uređaje, a tada su najavili kako možemo očekivati i istu opciju za Androide.

Iako službeno nisu najavili dostupnost ove opcije i na telefonima koje pokreće Googleov operativni sustav, ona je od ovog tjedna dostupna i za neke korisnike Androida. Dio korisnika putem Twittera tako je potvrdio da na svojim Androidima unutar aplikacije sada mogu izbrisati posljednjih 15 minuta pretraživanja. Nije poznato kada će opcija postati dostupna i drugim korisnicima, no čini se kako neće proći još puno vremena prije nego je Google omogući svim korisnicima mobilnih uređaja koje pokreće Android.

Google (Foto: Getty Images) Google uvodi promjene u tražilici: Evo koji će se rezultati prikazivati pri vrhu

Povijest pretraživanja, odnosno zadnjih 15 minuta pretraživanja na mobilnim uređajima možete izbrisati unutar Googleove aplikacije - potrebno je kliknuti na profilnu fotografiju i, kada se pojavi menu s opcijama, kliknuti na “izbriši posljednjih 15 min”.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti