Ovo su materijali od kojih je izrađen Apple Watch

Apple je prije dva dana i službeno predstavio svoj prvi pametni sat - Apple Watch, a kompanija je tijekom prezentacije dosta pažnje posvetila dizajnu uređaja, kao i procesima proizvodnje koji su korišteni pri kreiranju ovih pametnih satova.

Monika Nožić Monika Nožinić | 11.03.2015. / 09:00

Ovo su materijali od kojih je izrađen Apple Watch

Apple je prije dva dana i službeno predstavio svoj prvi pametni sat - Apple Watch, a kompanija je tijekom prezentacije dosta pažnje posvetila dizajnu uređaja, kao i procesima proizvodnje koji su korišteni pri kreiranju ovih pametnih satova. Apple je objavio i nekoliko video zapisa u kojima objašnjavaju koji materijali su korišteni u proizvodnji, kao i neke od tehnika izrade satova.

Prije svega, tu je Apple Watch Sport izdanje, ujedno i najjeftinije u ponudi. Za ove je modele Apple koristio leguru aluminija, ali ne bilo koju nego posebnu vrstu, za koju tvrdi da je za 60% otporniji, ali istovremeno lak koliko i standardni aluminij.

Kada je u pitanju izdržljivost, tu je nehrđajući čelik. Naravno, i ovdje je Apple unio svoju proizvodnu notu pa je korišten poseban proces hladnog kovanja, čime je Apple uspio ojačati materijal za dodatnih 80%, što Apple Watch čini otpornijim na uobičajene udarce i ogrebotine.

Na kraju, kada je u pitanju premium materijal, zlato je svakako prvo što nam pada na pamet, a ovo je upravo i materijal koji je korišten za najluksuznije i najskuplje Apple Watch Edition modele. Čisto zlato, od 18 karata, dostupno u varijantama žutog i roza zlata, dvaput je čvršće od standardnog zlata. Također, tu je i posebna metoda kreiranja zlatnih Apple Watch modela.

Foto: SlashGear

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti