Ovo su prve pametne ručke za vaš bicikl

Voziti se na biciklu i gledati na smartphone kako bi pratili navigaciju, nikad nije pametna ideja, no ovi momci su se sjetili jedne drugačije metode, a to je da ugrade pametne drške za bicikl.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 22.12.2014. / 07:18

Ovo su prve pametne ručke za vaš bicikl

Voziti se na biciklu i gledati na smartphone kako bi pratili navigaciju, nikad nije pametna ideja, no ovi momci su se sjetili jedne drugačije metode, a to je da ugrade pametne drške za bicikl.

Naime radi se o umecima koje se stavljaju unutar ručke a koja sadrži tehnologiju koja će omogućiti vožnju biciklom još bezbrižniju i ugodniju. Ručke se spajaju preko bluetootha na smartphone i povezuju s aplikacijom pomoću koje je moguće pratiti lokaciju bicikla, ako u kojem slučaju zaboravite gdje ste ga ostavili.

Također, smrtGrips omogućuje lakšu navigaciju tako da vam vibrira ručka za smjer kojim trebate ići, može se povezati s drugim biciklima, pa tako recimo ručke vibriraju kada se vaši klinci iza vas previše udalje, te možete saznati lokaciju ako vam netko ukrade bicikl.

Ovo su prve pametne ručke za vaš bicikl

Iako ova tehnologija ima još mnogo nedostataka kao što je primjerice laka krađa uređaja, s obzirom da se samo umeće u ručku, problemi kod pada s biciklom, itd.

No početna ideja je svakako zanimljiva i bit će zanimljivo vidjeti u kojem će se smjeru razvijati ova kompanija. Za sada nigdje nije navedena cijena uređaja, no poznato je kako Indiegogo kampanja kreće 11. siječnja sljedeće godine, pa ćemo tada saznati i više informacija o cijenama i isporuci.

U nastavku možete vidjeti kratki video, ove nadasve zanimljive tehnologije.

Više saznajte na smrtgrips.bike.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti