Ovo su telefoni s kojima Google kreće u napad na Apple i Samsung

Pixel i Pixel XL donose sve ono što u 2016. možemo očekivati od premium telefona – snažan hardver, kvalitetne kamere, senzor otisaka prstiju, izdržljivu bateriju i atraktivan dizajn

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2016. / 08:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google će danas održati konferenciju na kojoj će predstaviti novitete koje su pripremali u posljednje vrijeme, a mediji najviše očekuju od dva nova pametna telefona s kojima ova kompanija želi konkurirati Appleu i Samsungu i njihovim najjačim modelima. Kao što smo već pisali, u Googleu su se odlučili na promjenu strategije te svoje telefone više neće prodavati pod brandom Nexus, već pod brandom Pixel, a zahvaljujući 'neopreznosti' nekih trgovina i mobilnih operatera u Velikoj Britaniji i Kanadi koji su na svojim stranicama već objavili sve informacije o ovim modelima (koje su ubrzo povukli), unaprijed znamo sve o telefonima koje će Google danas predstaviti. Najveća razlika modela Pixel i Pixel XL jest u ekranu – Pixel ima ekran dijagonale 5 inča rezolucije 1920x1080 piksela, dok model XL ima, naravno, veći 5,5 inčni ekran i višu rezoluciju (2,560x1440 piksela).

Osim ekrana, ovi telefoni izgledaju skoro identično, komentirali su na Tech Spotu objavljene fotografije Pixela i Pixela XL – oba modela sa stražnje strane imaju senzor otisaka prstiju i USB Type-C priključak s donje strane pored kojeg se nalaze dva zvučnika. Također, ovi telefoni dolaze i sa sličnim hardverom pa ih tako pokreće Snapdragon 821 procesor i 4GB RAM-a, imaju 32, odnosno 128GB memorije (koja se dodatno može proširiti memorijskim karticama kapaciteta 256GB), stražnju kameru rezolucije 12MP te prednju 8MP kameru, a isporučit će se s operativnim sustavom Android Nougat 7.1. Model Pixel XL, osim većeg ekrana, ima i snažniju bateriju kapaciteta 3,450mAh, a ono što će sigurno razveseliti sve buduće vlasnike ovih telefona jest mogućnost brzog punjenja te je samo 15 minuta punjenja dovoljno za oko sedam sati rada telefona. Od ostalih zanimljivosti koje su o ovim telefonima do sada objavljene treba napomenuti i neograničen prostor u oblaku za pohranu fotografija i videozapisa (vjerojatno na Google Disku), podršku za Googleov virtualni asistent te aplikacije za razmjenu poruka (Allo) i za video pozive (Duo). Model Pixel najvjerojatnije će se prodavati po cijeni od 649 dolara, dok za Pixel XL možemo očekivati početnu cijenu od 749 dolara.

Pixel i Pixel XL donose sve ono što u 2016. možemo očekivati od premium telefona – snažan hardver, kvalitetne kamere, senzor otisaka prstiju, snažnu bateriju i atraktivan dizajn. Osim telefona, Googleovci bi danas trebali objaviti novitete i o drugim proizvodima – virtualnom asistentu Google Home, novom modelu Chromecasta, naočalama za virtualnu realnost koje će se moći koristiti s Pixel telefonima, a možda predstave i novi operativni sustav za računala Andromeda koji će kombinirati elemente Androida i već postojeće Googleove platforme Chrome OS.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti