Pagani Zonda Barchetta: Evo po čemu je poseban superautomobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u Zagrebu

Vlasnik automobila vrijednog 15 milijuna eura neće po dobrom pamtiti okupljanje u Hrvatskoj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.09.2022. / 09:27

Pagani Zonda Barchetta, model koji vozi Horacio Pagani (Foto: Pagani)

Ljubitelji luksuznih, brzih i ekskluzivnih automobila u Hrvatskoj ovih su dana došli na svoje. U okviru manifestacije Supercar Owners Circle (SOC), brojni vrhunski i iznimno rijetki automobili stigli su u Zagreb te će se, nakon današnjeg druženja s ljubiteljima automobila u Velikoj Gorici zaputiti prema Pagu i Šibeniku.

Teško je izdvojiti koji je automobil atraktivniji iz ove luksuzne i jedinstvene karavane, no od jučer popodne najviše se govori o jednom automobilu i to ne baš iz dobrih razloga. Kako su prenijeli hrvatski, ali i neki svjetski mediji, tijekom jučerašnje vožnje kroz Zagreb jedan od automobila doživio je prometnu nesreću u kojoj, srećom, nije bilo ozlijeđenih. No nastala je materijalna šteta. Kolika, teško je reći, no ne treba dvojiti kako bi cifra mogla biti brutalna.

Automobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći je Pagani Zonda Barchetta, koji je poseban iz nekoliko razloga. Prvi je, naravno, njegova cijena jer je riječ o automobilu cijene od nevjerojatnih 15 milijuna eura. Pri čemu treba napomenuti da to nije najskuplji automobil koji je u okviru SOC-a stigao u Hrvatsku.

Bugattijev automobil na SOC Croatia 2022. Prilika kakva se ne propušta: U Veliku Goricu u subotu stižu automobili o kojima većina samo može sanjati

Ono po čemu je poseban jest i po tome što je proizvedeno samo 3 modela ovog vozila, a prvi je napravljen specijalno za osnivača ove tvrtke - Horacija Paganija. Predstavljen je prije 5 godina povodom 18. rođendana Paganijeve linije modela Zonda, ali i 60. Horacijevog rođendana.

Automobil je nastao, kako kažu iz Paganija, kompliciranom potragom za jedinstvenim idejama koja je potaknuta ekstremnim dizajnom, jedinstvenim prilagodbama i vrhunskom tehnologijom. Ovu jedinstvenu zvijer na kotačima pokreće 7,3-litreni AMG-ov motor koji razvija 789 KS, a maksimalna brzina koju može postići je čak 365 km/h.

Nažalost, jedan od samo tri proizvedena modela jučer je nastradao na zagrebačkim cestama, no vjerujemo kako će se automobil popraviti te će se Zonda Barchetta u budućnosti ponovno pridružiti karavani rijetkih i ekskluzivnih automobila koja putuje svijetom. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti