Pametni telefon vam je spor? Isprobajte filozofiju Phone Shui

Umjetnost Phone Shui - satirična je verzija Feng Shui filozofije koja tumači prednosti življenja bez viška: život sa svim što vam istinski treba i bez ičega što vam ne treba.

Martina Čizmić | 20.03.2018. / 08:04

Nered (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Koliko aplikacija imate na svom pametnom telefonu? A koliko ih zapravo koristiti? Javlja li vam vaš pametni telefon da je pri kraju s prostorom za pohranu, a baš biste željeli snimiti neki zabavan video?

Istraživanje provedeno u Hrvatskoj pokazalo je kako 32 posto  ispitanika smatra kako imaju previše aplikacija na svojem telefonu, a isto toliko ljudi smatra kako im je život previše kompliciran i voljeli bi ga pojednostaviti.

Čak 67 posto ispitanih tvrdi da ih kod telefona najviše frustrira situacija kada im "iscuri" baterija, a što može biti posljedica previše aplikacija koje rade u pozadini.

Upravo kako bi pojednostavila korištenje pametnih telefona i ljudima omogućila da se riješe nepotrebnog nereda, Nokia je predstavila svoju novu filozofiju - Umjetnost Phone Shui.

Nova filozofija i novi Nokia pametni telefoni s ažurnim i uvijek najnovijim Androidom optimiziraju korištenje baterije te čistom verzijom Androida bez nepotrebnih aplikacija koje rade u pozadini, omogućit će korisnicima "novi i čisti" početak.

 

Phone Shui mantra je u srži novih Nokia pametnih telefona koji dolaze s Androidom kakav je Google htio: čistim. Ne dolaze s pred-instaliranim aplikacijama niti su nakrcani bloatwareom, čime korisnici imaju slobodu stvaranja svojeg doživljaja, a što produžuje trajanje baterije i opće performanse pametnog telefona.

 

Ponosimo se što korisnicima pružamo proizvode koji su napravljeni da traju - zato nam je cilj omogućiti najnoviji i najbolji Android doživljaj. U duhu „Phone Shui“ mantre, naši telefoni dolaze s Android Oreo operativnim sustavom kakav bi trebao biti - u svom najčišćem obliku. Mjesečne nadogradnje i uređaji bez bloatwarea znače da će vaša Nokia ostati čista, sigurna i ažurirana, istaknuo je Tomislav Himbele, voditelj marketinga za CEE regiju

 

Ako živite po Umjetnosti Phone Shuia, možete povećati energiju, poboljšati memoriju i napraviti mjesta za više stvari koje volite, isto kao i svoj Nokia smartphone.

 

Evo nekoliko stvari na koje biste trebali paziti ako želite prihvatiti -Phone Shui način življenja:

1. Mnogi pametni telefoni dolaze s već postavljenim aplikacijama koje zauzimaju bitnu memoriju. Nokia pametni telefoni dolaze bez nepotrebnog bloatwarea.

2. Poruke, fotografije i video zapisi zauzimaju puno memorije, stvaraju nered i usporavaju vaš mobitel. Redovito ažurirajte svoj uređaj i brišite stare podatke kako biste na mobitelu imali stvari koje vam trebaju, bez onih koji vam ne trebaju.

3. Nadogradnje za operativni sustav se redovno objavljuju, no da li ih uvijek instalirate? Korištenje zastarjelog operativnog sustava znači da vaš uređaj ne radi na najboljoj mogućoj razini pa su mogući i sigurnosni problemi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti