Paneli i letačke demonstracije na najiščekivanijem događaju posvećenom dronovima u regiji!

U sklopu letačke zone posjetitelji će imati priliku vidjeti šest atraktivnih demonstracija vodećih poduzeća u industriji dronova.

Martina Čizmić | 01.05.2023. / 12:28

DroneDays na FER-u (Foto: DroneDays/Fotosekcija KSET-a)

DroneDays, u svom trećem izdanju, vraća se na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Događanje u potpunosti posvećeno dronovima, na jednom će mjestu okupiti priznate stručnjake iz robotike i dronova, a posjetitlji će imati priliku čuti najnovije trendove u svijetu dronova te saznati više o dronovima u poljoprivredi, šumarstvu i logistici.

Tijekom dva dana, 4. i 5. svibnja 2023. godine, svoja će predavanja održati priznati stručnjaci poput dr. sc. Chiare Gabellieri sa Sveučilišta Twente koja će govoriti o trendovima i budućnosti zračne manipulacije, dr. sc. Marije Popović sa Sveučilišta u Bonnu koja će govoriti o planiranju putanja dronova u pretraživanju novih područja, te profesora dr. sc. Martina Saske čija robotička grupa je poznata po razvoju autonomnih vatrogasnih dronova i autonomnih letjelica za lov na neovlaštene dronove, a reći će nam nešto i o najnovijem istraživanju u dokumentiranju katedrala.

U sklopu letačke zone posjetitelji će imati priliku vidjeti šest atraktivnih demonstracija vodećih poduzeća u industriji dronova, kao što su Phoenix LiDAR systems, AVITEH i Protostar, te čak tri demonstracije iz LARICS-a, vodećeg istraživačkog laboratorija za bespilotne letjelice u Hrvatskoj. Osim letova, vidjet će i primjenu dronova u skladištima, prikupljanje podataka sustavom LiDAR, detekciju dronova pomoći sintetičkih podataka, te upravljanje dronom pokretima ruku i tijela.

Stručnjaci iz startup svijeta vezanih uz dronove podijelit će na panelima svoja iskustva i inspirativne priče iz prve ruke o tome kako su identificirali prilike za primjenu novih rješenja, ključne faktore koji su doprinijeli njihovu uspjehu te izazovima s kojima su se susreli te razvili vrhunsku tehnologiju.

Stručnjaci raznih profila raspravljat će o prilikama i izazovima koje predstavlja sve veći tehnološki napredak i uporaba dronova, prihvaćanje letjelica te njihov utjecaj u društvu. Dotaknut će se i izazova povezanih s integracijom bespilotnih letjelica u postojeće sustave i infrastrukturu te o razvoju strategija koje bi utjecale na prihvaćanje bespilotnih letjelica u široj javnosti.

DroneDays 2023 organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), a skup je sufinanciran iz Horizon Europe projekta AeroSTREAM te Interreg projekta MARBLE.

Više informacija o DroneDays 2023. kao i kako sudjelovati, može se pronaći na službenim stranicama

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti