Papa Benedict XVI od sada ima svoj Twitter profil

Pod nazivom @pontifex (na latinskom “papa”), Sveta Stolica kreirala je svoj službeni Twitter profil. Prvi tweet na njemu biti će objavljen 12. prosinca, na dan kada se obilježava Gospa od Gaudalupe, zaštitnica Mexico Citya još od 1737. godine.

Zimo Zimo Ante Malenica | 03.12.2012. / 14:16

Papa Benedict XVI od sada ima svoj Twitter profil

Pod nazivom @pontifex (na latinskom “papa”), Sveta Stolica kreirala je svoj službeni Twitter profil. Prvi tweet na njemu biti će objavljen 12. prosinca, na dan kada se obilježava Gospa od Gaudalupe, zaštitnica Mexico Citya još od 1737. godine. Tweetovi će se izvorno pisati na engleskom jeziku, no kreirati će se posebni računi za žitelje koji obitavaju na talijanskom, španjolskom, portugalskom, njemačkom, francuskom i arapskom govornom području.

Otvaranje službenog papinog Twitter profila prenijele su vatikanske stranice Catholica.va na kojima se vjernici pozivaju da se jave s pitanjima na koja će papa nakon svojeg prvog tweeta pokušati odgovoriti najbolje što može. Iako će naravno komunikaciju voditi papini savjetnici, sigurno je kako će prvi tweet biti poslan od samog pape.

Ovo neće biti prvo obraćanje pape putem Twittera - prilikom pokretanja vatikanskog portala News.va, Sveti Otac je pozvao vjernike putem službenog News.va Twitter profila da pogledaju kako izgleda web stranica.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti