Partnerstvo Skype-a i Facebook-a

Facebook i Skype spremaju se obajviti partnerstvo koje uključuje integraciju SMS-a, voice chat-a i Facebook Connect-a. Facebook ovom suradnjom nastoji umrežiti komunikaciju korisnika, te doodati još alata kako bi čim više zbližili korisnike.

Zimo Zimo Zimo | 29.09.2010. / 14:13

Partnerstvo Skype-a i Facebook-a

Facebook i Skype spremaju se objaviti partnerstvo koje uključuje integraciju SMS-a, voice chat-a i Facebook Connect-a. Facebook ovom suradnjom nastoji umrežiti komunikaciju korisnika, te doodati još alata kako bi čim više zbližili korisnike.

Kako su javili iz Facebooka da neće raditi na svom mobilnom operativnom sistemu, izgleda kako su se čelnici kompanije odlučili na potez spajanja s vodećim web telefonskim operaterom, piše Kara Swisher iz Allthingsd.com.

Skype ima 124 milijuna korisnika koji ga barem jednom mjesečno koriste, i 560 milijuna registriranih korisnika čiji će se broj ovom suradnjom drastično povećati. Korisnici će moći preko Skype-a slati SMS i zvati svoje prijatelje na Facebook-u, a sve će biti integrirano u Facebook Connect-u.

Na slici je prikazan video chat Facebook-a u Skype-u, koji će biti na raspologanju u novoj inačici (5.0) koja stže kroz nekoliko tjedana.

Ovo je veliki potez za vodeći online telefonski servis, koji i treba biti pristuan u mrežama gdje ima mnogo korisnika, poput Facebook-a. Dok s druge strane Skype će omogućiti lakšu komunikaciju diljem svijeta što će Facebook učiniti još jačim.

Facebook radi mnogo na integraciji s ostalim komunikacijskim servisima kao što su Yahoo i Microsoft, no niti Skype ne zaostaje već i on razvija svoju mrežu suradnika pa se tako spremaju objaviti suradnju s Avaya, tvrtkom koja se bazira na uredskim telefonima za poslovne subjekte.

Kako vam se čini opcija razgovora na Facebooku putem Skypa?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti