Paste bez copyja: Google testira zanimljivu opciju na Androidima

U nekim slučajevima u tražilici će se pojaviti prijedlog teksta poput imena restorana i slično kojeg je Google sam kopirao misleći kako ćete baš to ime ili pojam pretraživati

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.04.2017. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google već neko vrijeme testira zanimljivu opciju koja bi korisnicima telefona koje pokreće Android mogla postati dostupna tijekom sljedećih godinu dana. Riječ je o opciji "copyless paste", odnosno lijepljenja teksta bez njegovog prethodnog kopiranja – Google bi u nekim određenim slučajevima sam pogodio (ili pokušao pogoditi) koju riječ ili izraz bi korisnici mogli kopirati i ponuditi tu riječ ili izraz kao prijedlog u tražilici. Npr. ako korisnici pretražuju informacije o nekom restoranu i nakon toga otvore Googleove karte, Google će sam kopirati ime tog restorana te će se ono pokazati u tražilici karata kao prijedlog za upisivanje u tražilicu.

Prve informacije o ovoj opciji objavljene su još prošlog mjeseca, no tada nije bio poznat način na koji će raditi "copyless paste", a s obzirom na sve veću popularnost glasovnih asistenata, u budućnosti ćemo riječi koje želimo kopirati/lijepiti samo izgovoriti te će telefon sve napraviti sam. Treba napomenuti kako se ova opcija trenutno testira samo u Chromeu za Android, neće raditi u Incognito modu te će vjerojatno biti omogućena samo na jačim telefonima, ne i na jeftinijim modelima sa slabijim hardverom.

Iz Googlea, naravno, trenutno nemaju komentar na ove informacije te ćemo za implementaciju ove opcije morati sačekati još neko vrijeme – nadamo se kako bi mogla biti dostupna s novom verzijom Androida, odnosno s jednom od njenih nadogradnji tijekom sljedeće godine.

Izvor: Digital Trends

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti