PayDo se širi: Platite parkiranje aplikacijom u čak 19 gradova Hrvatske

"Pajdo" mogu koristiti i turisti odnosno posjetitelji koji dosad nisu mogli plaćati parkiranje SMS-om.

Martina Čizmić | 24.07.2018. / 11:27

PayDo aplikacija za plaćanje parkiranja (Foto: Infoart) (Foto: Infoart)

Stanovnici i posjetitelji 19 hrvatskih gradova odsad mogu jednostavnije i brže platiti parkiranje, čak i ako nemaju dovoljno kovanica u džepu ili kuna na mobilnom računu. Mobilna aplikacija PayDo omogućuje korisnicima da plate parkiranje (kao privatni ili poslovni korisnici) diljem Jadrana, ali i u brojnim gradovima u unutrašnjosti.

Popularni "Pajdo" dostupan je u Splitu, Zadaru, Dubrovniku, Puli, Poreču, Rovinju, Šibeniku, Novom Vinodolskom, Crikvenici, Vodicama i Vodnjanu te Bjelovaru, Osijeku, Samoboru, Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Varaždinu i Vukovaru.

 

Podsjećamo, radi se o aplikaciji koja ne koristi SMS protokol, čime se izbjegava plaćanje troškova mobilnih operatera, a uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagrebu, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

Osim što se plaćanjem aplikacijom PayDo štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutačno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard kartica: 10 posto od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

PayDo (Foto: Infoart) (Foto: Infoart)

 

"Pajdo" mogu koristiti i turisti odnosno posjetitelji koji dosad nisu mogli plaćati parkiranje SMS-om. A za lakše korištenje aplikacija je dostupna i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku.

U Hrvatskoj SMS-om do sada nisu mogle plaćati određene kategorije poslovnih korisnika, turisti i pojedini privatni korisnici. Za navedene skupine jedino rješenje plaćanja parkiranja bila je potraga za parking-aparatima, a što je za neke poslovne korisnike značilo prikupljanje računa koje bi kasnije priložili tvrtki. Sada je svim korisnicima aplikacije omogućeno plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a tu je i dodatna pogodnost za korisnike Mastercard kartica, dok su apsolutno svi troškovi vidljivi na jednom računu, istaknuo je Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart.

 

U Europi više od 90 posto potrošača koristi pametni telefon više od bilo kojeg drugog uređaja. Među njima, čak 57 posto Hrvata ističe mobitel kao uređaj s kojim bi najradije plaćali, dok 22 posto već koristi mobilno plaćanje.

 

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web-stranici: www.paydo.hr.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti