Pebble Time – pametni sat koji obara sve rekorde

Novi Pebbleov pametni sat srušio je rekord na Kickstarteru i u oko pola sata premašio cifru od milijun dolara, a čini se da će ovaj gadget biti najveći konkurent Apple Watchu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.02.2015. / 08:55

Pebble Time – pametni sat koji obara sve rekorde

Sljedećeg tjedna na najvećem mobilnom sajmu koji će se održati u Barceloni mobilne kompanije predstavit će, osim novih modela pametnih telefona i tableta, i nove modele pametnih satova, dok će mjesec dana kasnije početi prodaja najiščekivanijeg sata na svijetu – Apple Watcha. Prije nego se sva pažnja medija okrene Samsungu, HTC-u, Appleu i drugim kompanijama, jučer je novu verziju svog pametnog sata predstavila i kompanija Pebble. Njihov prvi model jedan je od popularnijih satova na tržištu, a čini se da bi novi model Pebble Time mogao biti jedan od najvećih konkurenata Appleovom satu.

Kao i u slučaju prvog modela, u Pebbleu su se odlučili na prodaju svog novog sata putem Kickstartera na kojem je u rekordnom roku premašen potreban iznos te je bilo potrebno samo oko pola sata da se dosegne iznos od milijun dolara – što je rekord Kickstartera. Do sada je više od 37 tisuća korisnika podržalo ovaj projekt – broj korisnika i cifra i dalje se brzo povećavaju te će uskoro premašiti osam milijuna dolara na Kickstarteru. Pebble Time dolazi s e-paper ekranom u boji, mikrofonom i novom verzijom operativnog sustava te je dvadeset posto tanji od prvog modela pametnog sata ove kompanije. Putem mikrofona moguće je glasovno odgovoriti na poruke i obavijesti s pametnog telefona s kojim će biti spojen putem Bluetootha, ali trenutno nije moguće glasovno lansirati aplikacije, pretraživati internetske stranice i slično. Ovaj sat kompatibilan je sa svim aplikacijama dostupnim za prethodne modele – riječ je o više o 6,500 aplikacija, a posebno treba izdvojiti trajanje baterije ovog uređaja koju bi trebalo puniti otprilike jednom tjedno. Upravo je baterija jedan od najvećih problema postojećih modela pametnih satova i nadolazećeg Apple Watcha pa će korisnicima koji razmišljaju o kupovini ovakvog gadgeta, ali ne žele sat puniti svaku večer ili dva puta dnevno, Pebble Time biti jedan od najprivlačnijih modela.

Cijena Pebble Timea iznosit će 199 dolara (ograničenom broju korisnika koji ga naruče putem Kickstartera bit će dostupan po 159 dolara), ali njegova isporuka najavljena je tek za svibanj. Izvršni direktor Pebblea Eric Migicovsky u razgovoru za The Wall Street Journal priznao kako njihov sat, kada su u pitanju napredne opcije (i dizajn jer neki novinari komentiraju kako izgleda kao plastična igračka), ne može parirati konkurentskim kompanijama, već su se oni fokusirali na trajanje baterije i pouzdanost. 

Foto: Kickstarter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti