PEEK&POKE slavi 7. rođendan

PEEK&POKE prvi je i jedini hrvatski muzej informatike i najveći takav postav u ovom dijelu Europe, otvoren je prije sedam godina, 22. rujna 2007. godine.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.09.2014. / 10:44

PEEK&POKE slavi 7. rođendan

PEEK&POKE prvi je i jedini hrvatski muzej informatike i najveći takav postav u ovom dijelu Europe, otvoren je prije sedam godina, 22. rujna 2007. godine. 

Muzej informatike PEEK&POKE slavi svoj sedmi rođendan u subotu 27. rujna u 20 sati u prostoru muzeja, Ivana Grohovca 2 u Rijeci.

Od ponedjeljka 24. rujna 2007. otvoren je za javnost i do danas je ugostio nebrojenu i raznovrsnu publiku - od organiziranih grupa učenika i studenata, pa do turista i znatiželjnika iz cijelog svijeta - o čemu svjedoči bogati "Log File" - Pikijeva knjiga dojmova. 

PEEK&POKE je postalo mjesto koje dinamično spaja povijest i budućnost. U muzeju se može saznati sve o tehnološkoj povijest računala, ali isto tako pogledati prezentacije najmodernijih tehnologija ili slušati zanimljiva znanstvena predavanja.

Prošle godine informatički PEEK&POKE dobio je i mlađeg brata, Muzej djetinjstva koji se otvorio 18. listopada 2013. i trenutačno postao omiljen - kako kod djece, tako i kod odraslih koji se s nostalgijom sjećaju lijepih trenutaka iz djetinjstva. Tematski je podijeljen na rano djetinjstvo, društvene igre, kuću lutaka, školu i knjižnicu, konstrukcijske igre i igre na ulici.

PEEK&POKE se ove godine može pohvaliti i time da je bez ikakvog stabilnog financiranja i gotovo isključivo na osnovi volonterskog rada postao vodeća turistička atrakcija u Rijeci, ne samo prema Ryanair magazinu, već i prema globalno poznatom portalu za putovanja TripAdvisor prema kojem je trenutačno na prvom mjestu kao najveća riječka atrakcija, čak ispred Trsatske gradine!

Pozivaju se svi volonteri koji su radom pomogli muzej, svi računalni entuzijasti i znatiželjnici, a posebno svi sponzori i pokrovitelji koji su svojim donacijama u opremi, uslugama i novcu pomogli da ovaj neprofitni projekt zaživi i opstane. Dobrodošli su i svi građani koji još nisu posjetili PEEK&POKE! Ulaz je tu večer slobodan, a gosti su pozvani da kupnjom suvenira i donacijama pomognu muzej.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti