Philips predstavio četiri modela sportskih slušalica za sve vrste aktivnosti

Novi modeli Philipsovih slušalica namijenjeni su sportašima i svima koji se bave sportskim aktivnostima tijekom kojih žele slušati glazbu.

Martina Čizmić | 29.01.2021. / 19:43

Philips je prestavio četiri nova sportska modela bežičnih slušalica koji bi se na tržištu trebali pojaviti u prvoj polovici 2021. godine. Za razliku od slušalica koje su namijenjene svakodnevnom korištenju, ove sportske slušalice napravljene su kako bi se prilagodile osobi koja ih nosi te bile udobne, izdržljive, sigurne, ali i higijenske, a istovremeno pružile vrhunsko iskustvo slušanja. 

Glavna im je karakteristika što su bežične i jednostavne za korištenje, otporne na prašinu, znoj i vodu. Uz zanimljiv dizajn, slušalice imaju i cijelu seriju inovativnih značajki među kojima je i praćenje otkucaja srca, Bone conduction tehnologiju (tehnologija provođenja zvuka kroz kosti lubanje) te UV čišćenje. Ova serija je dizajnirana i da zaštiti korisnike s integriranim LED svjetlima , reflektirajućim obručem i jednostavnom kontrolom dodirom, što čini proizvode idealnim za vježbanje čak i nakon zalaska sunca.

Philips A7306 potpuno bežične sportske slušalice namijenjene su modernim sportašima, garantiraju izvrsno pristajanje i udobnost uz odabir gumenih krilca u tri boje i tri odvojiva držača za uši. Osiguravaju izvrsno pasivno prigušivanje buke, dok velike pogonske jedinice od 9mm te dva ugrađena mikrofona u svakoj slušalici osiguravaju izvrstan i jasan zvuk. Uz potpuno punjenje od dva sata trajanje baterije je do šest sati, a prijenosni spremnik za punjenje omogućava još dodatnih 18 sati reprodukcije dok brzo punjenje od 15 minuta pruža sat vremena reprodukcije. 

Imaju ugrađen monitor za praćenje otkucaja srca koji je kompatibilan s većinom popularnih fitness aplikacija trenutno dostupnih na tržištu. Čistoća je uzeta u obzir kao jedan od prioriteta za većinu korisnika, te upravo zbog toga slušalice mogu biti očišćene u samo 20 sekundi zahvaljujući funkciji automatskog čišćenja UV svjetlom putem spremnika za punjenje.

Posebna značajka (Awareness mode) omogućuje prebacivanje iz glazbenog okružja u stvarni svijet i propuštanje vanjskih zvukova. Može im se upravljati dodirom, ali i glasom jer podržavaju Google Asistenta i Apple Siri te su kompatibilne s Philips aplikacijom za slušalice. Slušalice imaju funkcionalnu Smart pairing tehnologiju pomoću koje je moguće automatski pronaći svoj Bluetooth uređaj.

Posebno je zanimljiv model Philips A6606 sportskih Bone Conduction slušalica koje koriste tehnologiju pomoću koje se vibracije zvuka prenose do uha putem jagodičnih kostiju korisnika, te na taj način omogućuju uživanje u visoko kvalitetnoj glazbi dok uši ostaju slobodne kako bi mogle čuti pozadinske zvukove, osobito u okruženjima s puno podražaja.

Imaju vrlo laganu strukturu ojačanu titanijumom, a kao dodatnu sigurnosnu značajku slušalice imaju LED svjetlo visoke vidljivosti kojim se može upravljati putem Philips aplikacije za slušalice (Philips Headphones App). S jednim potpunim punjenjem (USB-C) od dva sata postiže se 9 sati reprodukcije, dok brzo punjenje od 15 minuta pruža sat vremena slušanja. Osmišljene su kako bi izdržale sve vremenske prilike, te su zbog toga otporne na vodu, prašinu i znoj (IP67 rating). Sigurne su za korištenje do 1 metra dubine u trajanju od 30 minuta. 

Philips A4216, bežične sportske slušalice koje se stavljaju na uši imaju pasivno prigušivanje buke i velike pogonske jedinice od 40mm koje pružaju odličan detaljan i čisti zvuk uz reprodukciju dubokog basa. Uz poboljšani kompaktni dizajn za preklapanje ergonomski osmišljen kako bi pružio dodatnu udobnost s umetcima od memorijske pjene i posebnim gelom koji ima efekt hlađenja, slušalice su prekrivene i perivom navlakom. Karakterizira ih iznimno dugo vrijeme slušanja od 25 sati te opcija brzog punjenja od 15 minuta za čak dva sata reprodukcije. 

Philips A3206 model nudi kombinaciju odličnih performansi, udobnosti i sigurnosti za trkače, planinare i osobe koje vježbaju u teretani. Ove izuzetno lagane slušalice, s vremenom reprodukcije od 10 sati (USB-C), otporne su na vodu, prašinu i znoj (IP57 rating) te kompatibilne s Googleom i Siri. Izbor od tri različita gumena krilca i tri držača za uši osiguravaju prilagođavanje slušalice prema osobnom stilu, dok reflektirajući kabel ojačan kevlarom pruža dodatnu sigurnost pri uvjetima sa slabijim osvjetljenjem. Daljinski upravljač ima tri jednostavna gumba za korištenje te kopču za majicu, a samo jednim pritiskom gumba pokreće se glasovna kontrola. Pogonske jedinice od 13.6mm pružaju odlično iskustvo slušanja s dobrim zvukom i basom, dok Smart pairing tehnologija omogućava automatski pronalazak Bluetooth uređaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti