Deset umjesto 340 eura: Uzeo PlayStation 4 i platio ga po cijeni – banana. Idući dan vratio se po još

Dok neki na samoposlužnim blagajnama varaju pa primjerice umjesto bio banana naplate obične banane, koje su desetak kuna jeftinije, jedan je Francuz izvagao voće i zalijepio naljepnicu na PS 4.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.01.2019. / 08:15

Terminal za plaćanje (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Ako ste se pitali kako prodavači na samoposlužnim blagajnama mogu biti sigurni da ih kupci neće prevariti pa uzeti jednu stvar, a "kucati" drugi, jeftiniji proizvod, odgovor je da nikada ne mogu biti sigurni ako sami ne provjere – što ponekad rade, ali često je sve u rukama samih kupaca i trgovci vjeruju u njihovo poštenje. Ponekad se kupci mogu zbuniti, a nekada namjerno npr. umjesto nekog skupljeg povrća, stave naljepnicu jeftinijeg ili kupe bio banane, a na samoposlužnoj blagajni plate obične banane i slično.

Jedan 19-godišnjak iz Francuske sigurno se nije zbunio kada je u na samoposlužnoj blagajni u trgovini u Montbeliardu kupovao PlayStation 4, igraću konzolu čija je cijena 340 dolara. On je konzolu platio kao voće s cijenom manjom od 10 eura i izašao iz trgovine a da nitko nije primijetio tu prijevaru, odnosno krađu.

Nakon što je jednom uspio prevariti trgovce, vjerovali ili ne, mladić je ponovno pokušao učiniti isto. Dan kasnije došao je u istu trgovinu te pokušao platiti konzolu po cijeni voća ili povrća, no drugi put prijevara mu nije uspjela te je uhićen. Policiji je rekao da je prvu konzolu već prodao po cijeni od 100 eura jer mu je novac trebao za kupovinu karte za Nicu.

Završio je na sudu zbog krađe i pokušaja krađe te je prošlog tjedna osuđen na 4 mjeseca uvjetnog zatvora.

Do sada nismo u medijima vidjeli slične slučajeve, no kako lopovi i prevaranti postaju sve lukaviji, tako će i trgovci trebati obratiti više pažnje na proizvode koje ljudi kupuju i plaćaju na samoposlužnim blagajnama, na kojima u nekim trgovinama često nema kontrole.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti