Pljačkaši u 15 minuta ukrali 48 paleta Appleovih proizvoda, no hoće li ih uspjeti i prodati?

Iako su pljačkaši pobjegli s 5 milijuna funti vrijednom robom, pri prvom spajanju na internet ona bi se mogla pretvoriti u elektronski otpad.

Martina Čizmić | 18.11.2020. / 11:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Glavna autocesta koja povezuje London i Leeds postala je mjesto jedne od najvećih pljački u Velikoj Britaniji posljednjih godina. Naime, grupa, očito dobro informiranih i organiziranih pljačkaša, presrela je kamion koji je prevozio Appleove proizvode i ukrala robe u vrijednosti pet milijuna funti.

Kako je priopćila policija Northamptonshirea, pljačkaši su presreli i zaustavili kamion te vezali vozača i čuvara koji je putovao s njim. Potom su otpojili prikolicu od kamiona na koji je bila priključena, prebacili ju na drugi kamion koji je spreman čekao i mirno se odvezli.

Kako policija ističe, kamion i prikolica su poslije pronađenji u Leicestershireu, no paletama s uređajima nema ni traga, pa vjeruju da su prebačeni u treće vozilo.

Policija bi željela razgovarati s bilo kim tko je možda vidio nekoliko vozila uz cestu kod križanja broj 18 na M1 između 19:45 i 20 sati u utorak, 10. studenog. Pogotovo ako ima snimku s kamere iz vozila, stoji u službenom priopćenju.

Dodaju i kako bi željeli razgovarati sa svima kojima su u posljednje vrijeme ponuđeni Appleovi proizvodi "u neobičnim situacijama ili po neobično niskoj cijeni".

Zanimljivo, iz policije nisu navodili o kojim je točno uređajima riječi no to nije spriječilo ljude da se na Twitteru zabave s komentarima poput "To je puno jabuka, koliko je bio velik taj kamion?".

 

 

U svakom slučaju ovo je jedna od većih pljački Appleovih proizvoda u posljednje vrijeme koja bi se mogla pokazati neisplativom. Naime, Apple veoma pomno prati sve uređaje prije (a i poslije) prodaje te ih može blokirati i učiniti potpuno neupotrebljivima čim se oni spoje na internet. Uzevši to u obzir, pljačkaši bi uskoro mogli biti ponosni vlasnici 5 milijuna vrijednog elektronskog otpada.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti