PMF tradicionalnom dodjelom nagrada "BRDO" obilježio 76 godina postojanja

Tradicionalne nagrade „BRDO“, jedinstvene na zagrebačkom sveučilištu, dodijelili su i studenti profesorima i asistentima svakog odsjeka.

Martina Čizmić | 09.06.2022. / 17:22

Svečana sjednica PMF-a (Foto: PMF)

Svečanom sjednicom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obilježeno je 76 godina od njegovog osnivanja.

Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje i čestitati vam na vašem znanstvenom radu kojim se PMF svrstava među naše vodeće znanstvene institucije. Drago mi je što se radi o području prirodoslovlja i matematike, gdje se često ističe problem nedostatka mladih stručnjaka. Hvala vam na dugogodišnjem trudu i motiviranju mladih za prirodne znanosti jer mladi znanstvenici koji završe ovaj fakultet kroz stečena znanja i vještine daju važan doprinos boljem i pravednijem društvu koje nam je zajednički cilj, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Luka Korlaet u svojoj čestitci najuspješnijim studentima i djelatnicima fakulteta na ovogodišnjim priznanjima i nagradama za izniman rad i doprinos ugledu struke.

U sklopu sjednice, dekan fakulteta je uz predstavnike Gospodarskog vijeća iz tvrtki Xellia, Geokon, Hrvatske vode, GDI Hrvatska, PhotoMath, Rimac automobili i Ina dodijelio i nagrade najboljim studentima.

Botanički vrt (Foto: PMF)

Ponosan sam na postignuća i suradnju s gospodarstvom jer to dokazuje da vrhunska znanost i naše firme mogu naći zajednički jezik i ujediniti se oko misije PMF-a, a to je mijenjanje društva znanjem. Nadamo se boljim uvjetima rada pojedinih odsjeka i još boljem povezivanju i sinergiji u novoj zgradi u skoroj budućnosti na sjevernom kampusu, poručio je dekan Planinić.

Osim studenata, nagrađeni su i djelatnici umirovljeni u proteklih godinu dana kojima su uručene zahvalnice, a dodijeljene su i nagrade za znanstveni rad i to u tri kategorije: znanstvenicima, djelatnicima u suradničkim zvanjima te studentima. Tradicionalne nagrade „BRDO“, jedinstvene na zagrebačkom sveučilištu, dodijelili su i studenti profesorima i asistentima svakog odsjeka.

Ovu važnu obljetnicu PMF je obilježio i sa građanima, omogućivši svim posjetiteljima besplatan ulaz u Botanički vrt. Botaničku vrt jučer je posjetilo više od 400 posjetitelja a zbog većeg interesa organizirane su tri vođene ture, a posjetitelji su također imali priliku čuti pjesme u izvedbi Gospel zbora Sunce.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti