Po uzoru na Google: Apple uvodi promjene u App Store

Apple razmišlja o uvođenju promjena u App Store koje će programerima omogućiti oglašavanje aplikacija u rezultatima pretraživanja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.04.2016. / 09:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Broj dostupnih aplikacija za iPhone, iPad i Apple Watch svakim je danom sve veći te je nedavno premašio 1,5 milijuna, a iako u Appleu mogu biti itekako zadovoljni ovako velikim brojkom, zbog nezadovoljstva dijela developera (i korisnika), ova bi kompanija uskoro mogla uvesti velike promjene. Prema posljednjim informacijama koje kruže po internetu, na ovim promjenama trenutno radi stotinjak zaposlenika Cookove kompanije na čelu s Toddom Teresijem, koji je prije vodio iAd odjel za oglašavanje.

Najveće promjene koje pripremaju u App Storeu vezane su uz promociju aplikacija i bolje pretraživanje – s obzirom kako je, među ovako velikim brojem aplikacija developerima teško istaknuti svoje aplikacije, Apple bi im mogao omogućiti promociju tih aplikacija, što će, naravno, morati platiti. Tako kada korisnici budu pretraživali aplikacije vezane uz, npr. vremensku prognozu ili sportske rezultate uživo, među rezultatima prikazivat će im se i ove promovirane aplikacije. Osim što će developeri na ovaj način moći povećati broj downloada, odnosno prodaju aplikacija, ovo će biti još jedan dodatan izvor prihoda za Apple jer će zarađivati na sličan način na koji Google zarađuje naplaćivanjem oglasa na tražilici.

'Ovo bi mogla biti jako velika stvar za developere' komentirao je ove potencijalne promjene na App Storeu Krishna Subramanian iz kompanije Captiv8 te kaže da je svaka promjena koja bi dovela do povećanog broja downloada aplikacija dobrodošla.  

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti