Početkom ožujka stiže nova generacija Appleovog pametnog sata

Prema posljednjim glasinama, na konferenciji koja će se održati tijekom ožujka sljedeće godine Apple će predstaviti novi model Apple Watcha te iPhone 6C

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2015. / 08:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Službenih informacija o prodaji Appleovog sata i dalje nema, a predviđanja analitičara govore da je prodano oko sedam milijuna komada te je ovaj gadget daleko najpopularniji smartwatch na svijetu. Ipak, usprkos velikoj potražnji za Apple Watchom, nedavno istraživanje pokazalo je kako je dio korisnika nezadovoljan ovim uređajem te su ga ubrzo nakon kupovine pospremili u ladice i više ga ne koriste.

Cook i ekipa već neko vrijeme rade na njegovom nasljedniku te su jučer brojni tehnološki portali objavili kako će drugu verziju smartwatcha predstaviti na konferenciji koju će održati tijekom ožujka, dok bi njegova prodaja trebala početi tijekom travnja, dakle otprilike godinu dana nakon početka prodaje prve generacije. Apple već godinama razvija različite tehnologije za nosive uređaje poput novih senzora za praćenje zdravstvenog stanja korisnika, za praćenje spavanja itd., no još nije poznato hoće li ih ugraditi u drugu generaciju sata ili će nastaviti s njihovim razvojem i ugraditi ih u treću ili četvrtu generaciju.

Od novog modela očekujemo kameru za video razgovore putem FaceTime i podršku za WiFi kako bi se sat mogao koristiti bez potrebe za povezivanjem s iPhoneom te poboljšani softver, a trenutno nisu poznate informacije o nekim velikim dizajnerskim promjenama na ovom gadgetu.

Novi model sata nije jedini gadget koji Apple priprema za prvi kvartal sljedeće godine – već smo pisali kako početkom 2016.počinje proizvodnja jeftinijeg iPhonea te na stranici 9to5 Mac kažu kako će ga predstaviti tijekom ožujka na konferenciji na kojoj će predstaviti i Apple Watch 2. Podsjetimo, iPhone 6C navodno će imati metalno kućište i ekran dijagonale 4 inča, radit će na Appleovom A9 procesoru te će imati stražnju kameru rezolucije 8MP, prednju 1,2 MP kameru te podršku za NFC i Apple Pay.  

Izvor: 9To5Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti