Poco predstavio dva uređaja osmišljena posebno za generaciju Z i 5G

Kako im imena govore, oba modela podržavaju 5G tehnologiju, a iz Pocoa ističu kako je glavni naglasak stavljen na funkcije kamere i izdržljiviju bateriju.

Martina Čizmić | 06.02.2023. / 17:04

POCO X5 Pro 5G (Foto: Poco)

Kineski brand Poco, koji je nastao iz Xiaomija, predstavio je dva nova modela pametnih telefona, za koje tvrde da su razvijeni po željama i potrebama generacije Z. Radi se o modelima X5 Pro 5G i X5 5G.

POCO X5 Pro 5G je stvoren za kreatore digitalnog sadržaja, mlade ljude koji žele brzinu, stabilnost, kompaktnost ali i atraktivan gadget. Vjerujem da je ovo najbolji mobitel u cjenovnom rangu do 300 dolara, kazao je Angus Ng, voditelj marketinga i razvoja poslovanja Poco Globala.

Zatim se osvrnuo i na Poco X5 5G model kazavši:

Uz vrhunski zaslon, bateriju i performanse, uređaj nudi najbolje moguće korisničko iskustvo za pametni telefon u rangu do 200 dolara.

Kako im imena govore, oba modela podržavaju 5G tehnologiju, a iz Pocoa ističu kako je glavni naglasak stavljen na funkcije kamere i izdržljiviju bateriju. 

POCO F4 POCO ponovno privlači pozornost svojim novim pametnim telefonima

Tako je kod X5 Pro 5G modela nadograđena funkcije kamere, povećana opća brzina sustava i dodan novi zaslon. S druge strane, X5 5G ima nadograđene performanse, ponajviše u segmentu procesora ali i novu, izdržljiviju bateriju.

Što se specifikacija tiče, Poco X5 Pro 5G s debljinom od 7,9 milimetara najtanji je uređaj iz Poco X serije.

Dolazi sa 6,6-inčnim Flow AMOLED zaslonom s brzinom osvježavanja od 120 Hz. U zaslon je integrirana i PWM tehnologija za prigušivanje odnosno pojačavanje svjetline zaslona ovisno o ambijentu u kojem se korisnik nalazi. Fotografije i videozapisi na uređaju obrađeni su u stopostotnoj DCI-P3 varijanti uz 10-bitnu dubinu boje dok Dolby Vision čini iskustvo gledanja još boljim.

Za snagu telefona zaslužan je čipset Snapdragon 778G 5G s naprednim TSMC od 6nm. Kako ističu iz Pocoa, ovakva konfiguracija omogućuje sustavu kamere bržu obradu fotografija i videozapisa nego što je to bio slučaj na prethodnom modelu. Senzor od 108 MP osigurava isporuku fotografija u ultra visokoj razlučivosti čak i u tamnom okruženju. Da bi sve to funkcioniralo cijeli dan, trebala bi se pobrinuti baterija od 5000 mAh koja podržava turbo punjenje.

POCO X5 5G (Foto: Poco)

S druge strane, Poco X5 5G uređaj je srednje klase, koji je prilagođen potrebama generacije Z. S baterijom kapaciteta 5000 mAh, ovaj lagani uređaj (189 grama) dolazi sa 6,67-inčnim AMOLED Displayem s brzinom osvježavanja zaslona od 120 Hz uz omjer kontrasta 4.500.000:1. Opremljen je Snapdragon 695 čipsetom, a za stabilnost sustava brine se 8GB RAM i 256GB ROM memorije.

Poco X5 Pro 5G dolazi u crnoj, plavoj i žutoj boji, a cijena će mu se kretati od 379 eura, dok će Poco X5 5G biti dostupan u zelenoj, plavoj i crnoj boji, te će mu se cijena kretati od 309 eura. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti