Podvodni dron: Najuspješniji projekt na Kickstarteru

Do isteka kampanje preostala su još 43 dana, a projekt je već do sada prikupio preko 370 000 dolara.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.09.2015. / 09:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

OpenROV Trident podvodni je dron koji je na Kickstarteru za samo 5 minuta prikupio traženih 50 000 dolara i time probio sve dosadašnje rekorde te postao jedan od najuspješnijih projekata na ovom crowdfunding portalu.

Do isteka kampanje preostala su još 43 dana, a projekt je već do sada prikupio preko 370 000 dolara.

Iz kalifornijeske kompanije OpenROV kažu da je podvodni robot namijenjen svima, a posebno entuzijastima, zaljubljenicima u istraživanje morskih dubina, kao i ribarima te vlasnicima jahti i brodova.

Dron je opremljen podvodnom kamerom visoke rezolucije koja može snimati fotografije ili 1080p video na 30 fps te kreirati 3D model snimljenog dijela morskog dna.

 

Ovaj dron može zaroniti do dubine od 100 metara, maksimalna brzina kojom se kreće iznosi 2 m/s, a jedno punjenje LiFePO4 baterije omogućiti će do tri sata vožnje pod vodom.

Budući da radio valovi ne putuju kroz vodu, dron je vrlo tankim i nepromočivim kabelom spojen na plutaču koja se nalazi na površini i koja putem bežične veze prima signale za upravljanje.

Cijena Trident podvodnog drona iznosi 799 dolara, što i nije veliki iznos ako ste zaljubljenih u morske dubine i volite istraživati podmorje i njegova jedinstvena blaga.


Izvor: Kickstarter

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti