Pogledajte kako izgleda Cortana za Android

Microsoft je najavio da će Cortana krajem ove godine konačno postati dostupna za Android i iOS operativne sustave pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Microsoft natjecati sa Sirjem u Appleovom dvorištu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.05.2015. / 14:50

Pogledajte kako izgleda Cortana za Android

Microsoft je najavio da će Cortana krajem ove godine konačno postati dostupna za Android i iOS operativne sustave pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Microsoft natjecati sa Sirjem u Appleovom dvorištu.

Cortana će doći sa gotovo istim karakteristikama na Android i iOS platformama, ali je Microsoft potvrdio da neke opcije možda neće biti dostupne zbog ograničenja koja su implementirana u ovim platformama, uključujući i mogućnost otvaranja aplikacija sa osobnim asistentom.

Microsoft je također potvrdio i da će biti omogućena funkcionalnost s kojom će se osobni asistent moći pokrenuti glasovnom naredbom.

Cortana će na Android doći s osnovnim funkcijama koje su trenutno dostupne na Windows računalima i Windows Phone telefonima, tako da možete namjestiti podsjetnik i dopustiti osobnom asistentu da vas podsjeti kada imate nešto zakazano. 

Evo kako Cortana izgleda na Androidu: 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti