Pogledajte preuzimanja Firefoxa u realnom vremenu

Glow.mozilla.org stranica je koja prati statistike preuzimanja nove Mozille Firefox 4 koja je danas službeno objavljena.

Zimo Zimo Zimo | 22.03.2011. / 21:02

Pogledajte preuzimanja Firefoxa u realnom vremenu

Glow.mozilla.org stranica je koja prati statistike preuzimanja zadnje inačice, danas službeno objavljene Mozille Firefox 4.

Kada netko klikne na 'download' na mozilla.com stranici ili ažurira svoj postojeći Firefox preglednik, ovaj servis određuje lokaciju putem IP adrese i pohrani sve anonimne informacije na podatkovni server.

Mapa svijeta prikazuje gdje se preuzimanja događaju sa sekundu do dvije latencije, koliko je potrebno serverima da procesiraju informaciju. U gornjem desnom kutu nalazi se brojač u realnom vremenu koji prikazuje broj preuzimanja.

Klikom na graf u donjem desnom kutu možete razdijeliti preuzimanja do država, pa čak i do gradova, što je vrlo zanimljiva infografika.

U donjem dijelu stranice imate stupiće koji prikazuju broj preuzimanja svake minute u svijetu, a koji u prosjeku iznosi oko 6,000 preuzimanja. Navedimo samo brojke u našoj regiji.

Do sada je u Hrvatskoj Firefox preuzet ili ažuriran 6,144 puta, u Srbiji 7,731, Sloveniji 8,358, te u Bosni 4,242 puta. Kao usporedbu možemo uzeti Njemačku u kojoj su Firefox preuzeli čak 251,384 puta u ovih nekoliko sati.

Hvala Cwrx S Brkic na informacijama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti