Pogledajte snimku "najluđe prometne nesreće" i reakciju Teslina autopilota

Guma otpala s Fordova pickupa izazvala je kaos na cesti, a na nju je pravodobno reagirao Teslin autopilot.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.03.2023. / 10:32

Nesreća (Foto: Twitter)

Teslin autopilot često je na meti kritika te smo u više slučajeva mogli čitati kako je upravo taj softver odgovoran za prometne nesreće. No često se pokazalo kako problem nije bio u autopilotu, već je nesreća uzrokovana ljudskim faktorom, tako da je Teslin softver pogrešno prikazan u negativnom svjetlu. Autopilot je, naravno, daleko od savršenog, no videozapisi koje su objavljivali vozači Tesle na društvenim mrežama i YouTubeu pokazali su nam kako u određenim situacijama taj softver može reagirati brže i bolje od vozača i spriječiti potencijalnu nesreću.

Slika nije dostupna Teslin direktor za autonomnu vožnju priznao: Video iz 2016. u kojem Tesla vozi samostalno bio je insceniran

Takav je slučaj i s nedavnom nesrećom snimljenom kamerom unutar Tesle čija je snimka objavljena na Twitteru prije nekoliko dana. Osoba koja se nalazila u Tesli napisala je kako je riječ o najluđoj prometnoj nesreći, a kada vidite snimku, bit će vam jasno zašto.

Tijekom vožnje autocestom s jednog pickupa (na mreži možemo pročitati kako je riječ o Fordu) ispala je prednja guma, na koju je naletjela Kia. Guma je vozilo spektakularno katapultirala u zrak, a nakon okreta u zraku vozilo se ispravilo te, taman kada se zaustavljalo, ista guma, koja se vjerojatno odbila od ograde, zabila se u njegov stražnji kraj.

Nesreću je, dakle, snimila kamera iz Teslina vozila, a ono što je vozač naglasio jest da je, nakon što je guma ispala, lansirala vozilo u zrak i nastavila se kretati cestom, na nju reagirao i Teslin autopilot i pravovremenim blagim skretanjem izbjegao potencijalni sudar s tom gumom.

Njemačka policija, ilustracija Njemačka policija 15 minuta po autocesti lovila automobil čiji je vozač odlučio ubiti oko

Dobra vijest u toj neobičnoj prometnoj nesreći jest da vozač Kije nije ozlijeđen.

Izvor: Electrek


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti