Njemačka policija 15 minuta po autocesti lovila automobil čiji je vozač odlučio ubiti oko

Njemački vozač odlučio je ubiti oko i dati novo značenje riječi - autocesta.

Martina Čizmić | 03.01.2023. / 11:25

Njemačka policija, ilustracija (Foto: Getty Images)

Njemačka policija zadužena za autoput imala je neobičan slučaj na A70 pored grada Bamberga. Naime, vozač Tesle odlučio je dati potpuno novo značenje riječi - autocesta.

Kako je objavila policija, vozač je uključio opciju autopilota na svojoj Tesli, zavalio se u sjedalo i odlučio odmoriti.

Slika nije dostupna Tko je kriv za veliki lančani sudar? Vozač Modela S optužuje Teslinu tehnologiju za autonomnu vožnju

Prema policijskom izvješću, policajci su pokušali zaustaviti vozilo u sklopu redovne kontrole prometa. No vozilo je samo produljilo dalje. Igra lovice na popularnom Autobahnu trajala je 15 minuta.

Primijetili smo da vozilo održava jednak razmak od policijskog automobila ispred sebe od čvora Viereth-Trunstadt do čvora Bamberg-Hafen, vozeći pri tome brzinom od 110 kilometara na sat, izvijestila je policija.

Policajci su otkrili da se vozač nalazi u automobilu, zatvorenih očiju i bez kontakta s upravljačem. To je ojačalo sumnju da je automobil u automatskom načinu vožnje te da je vozač zaspao. Nakon otprilike 15 minuta, vozač se napokon probudio i slijedio upute policije, istaknuli su iz policije.

Teslini automobili Iz Tesle prijavili još dvije prometne nesreće u koje je uključen autopilot

Vozač, kojeg su iz policije identificirali samo kao 45-godišnjeg muškarca, navodno je pokazivao znakove drogiranosti kad su mu policajci napokon prišli.

Zanimljivo, policajci su prilikom pregleda automobila otkrili "uteg za volan", koji je oponašao težinu ruku vozača na upravljaču. Podsjetimo, iz Tesle su nekoliko puta ponavljali kako je tijekom korištenja pilota obvezno držati ruke na volanu kako bi vozač u svakom trenutku mogao preuzeti kontrolu nad vozilom.

Tesitranje FSD sustava s dječjim lutkama na cesti VIDEO Pogledajte video u kojem Teslin sustav potpuno autonomne vožnje ne primjećuje i gazi "djecu" na cesti

Također, u Njemačkoj vlasnici vozila koja imaju opciju autonomne ili asistirane vožnje, ne smiju je koristiti u potpunosti, već moraju u svakom trenutku imati kontrolu nad svojim vozilom.

Bavarska policija neodgovornom je vozaču oduzela vozačku dozvolu, a morat će se pojaviti i na sudu zbog optužbi za ugrožavanje sigurnosti cestovnog prometa.

Izvor: Sky News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti